Van de Zillion naar het front in ‘14-18’: zo ziet Charlotte Timmers eruit als oorlogsverpleegster

Ze maakte recent furore met onder meer de serie ‘Billie vs Benjamin’ en de film ‘Zillion’, maar nu staat Charlotte Timmers voor een heel andere uitdaging. Ze maakt haar musicaldebuut in de nieuwe versie van het musicalspektakel ‘14-18’, dat vanaf 5 juni te zien is in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Guy Van Vliet

Charlotte speelt de rol van verpleegster Céline. Dinsdag trok ze voor het eerst haar kostuum aan en wij mochten meekijken hoe de actrice er uitziet in een verpleegstersuniform van meer dan 100 jaar geleden.

“Hier begint de rol van Céline”, vertrouwt Charlotte ons toe. “Bij andere producties pas ik gewoonlijk jeans of rokjes, maar dit kostuum is helemaal anders. Ik maak een enorme sprong naar mijn personage, nog voor de repetities begonnen zijn.”

LEES OOK. Charlotte Timmers krijgt hulp bij voorbereiding van haar musicaldebuut in ‘14-18’: “Mijn 101-jarige oma maakte een oorlog mee”

Charlotte Timmers en Ron Cornet worden respectievelijk verpleegster Céline en generaal in de nieuwe versie van de spektakelmusical ‘14-18’.© rr

Voor ze aan haar fotoshoot begon, besefte Charlotte plots dat ze toch iets over het hoofd had gezien. “Ik had er aan moeten denken om mijn nagels niet te lakken, want dat past niet echt bij de verpleegster aan het front.” De iets te opvallende nagels waren snel bijgewerkt en toen we samen naar het resultaat keken, bleek Charlotte heel tevreden met het resultaat.

14-18, vanaf 5 juni in Studio 100 Pop-Up Theater Puurs, www.14-18.nu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER