Portrait of a girl with an orange float on a beach in summer clothes, she is wearing a bucket hat, she is on vacation thanks to a travel agency
Volledig scherm
PREMIUM
Portrait of a girl with an orange float on a beach in summer clothes, she is wearing a bucket hat, she is on vacation thanks to a travel agency © Getty Images

Waarom de kans klein is dat we dit jaar snel een hittegolf krijgen

Doorgaans vinden die hittegolven plaats in juni en augustus. Maar dit jaar zouden ze, als ze al komen, waarschijnlijk later vallen, zo voorspelt onze weerman David Dehenauw. Hij legt uit waarom.

36 reacties

  • Juliette Staes

    4 weken geleden
    Man toch, jullie kunnen nog geen 2 dagen op voorhand het juiste weer voorspellen....
  • Erna van Tilburg

    4 weken geleden
    Dit is het normale Belgische weer ,zoals we altijd al gekend hebben
  • Matthias Verbeure

    4 weken geleden
    Hoeft ook niet. Zeker niet die zuidelijke aanvoer met vocht erbij. Vochtige lucht met de zon en 23/24 is genoeg om het warm te hebben. Enkel als het droge lucht is vanuit het oosten mag het een paar graden meer zijn, maar die windrichting is zeldzaam. Met kurkdroge lucht wat ze vaak in Oost-Europa, Spanje hebben voelt 32 graden nog aangenaam aan. Maar dan spreken we van een ongezonde en stoffige rel. luchtvochigheid tussen 5 en 25%. Om die reden voelt 28 graden met bv 55% RV al iets te warm aan.
  • Jeroen Custers

    4 weken geleden
    Hittegolf? Ik zou al blij zijn als het eens 2 weken droog is.
  • Gerd Peeters

    4 weken geleden
    Die heeft waarschijnlijk in zijn glazen bol gekeken, jongens toch, ze kunnen het weer voor de volgende week nog niet juist voorspellen.