© @lasgafasdesolda

VIDEO. “Hou je muil!”: Movistar-busje stopt uit frustratie, beelden tonen hoe Fransen Vlaams feestje verbrodden tijdens Parijs-Roubaix

Het is alweer drie dagen geleden dat Mathieu van der Poel naar zijn tweede Parijs-Roubaix soleerde. Ondanks een vrouw die een petje in zijn wiel trachtte te gooien. Intussen dook er op X nog een andere opmerkelijke video op.

Vincent Van Genechten

Daarin is te zien hoe enkele werknemers van Movistar het aan de stok krijgen met een aantal toeschouwers. Een groep Vlaamse wielerfans wilde het op een kasseistrook leuk maken door een soort Mexican wave in te zetten terwijl verschillende wagens passeerden. Een aantal Franse toeschouwers maakte er echter spel van om constant bier te gooien en op voertuigen te slaan, waaronder een busje van de Spaanse ploeg. En plots stopte het Movistar-busje.

Vervolgens kwam het tot een woordenwisseling: “Wat was het probleem misschien?”, horen we een van de Movistar-mensen roepen naar de Fransen. “Hou je muil!”, krijgen ze steun van de Vlamingen. Er wordt ook een bidon gegooid naar de bewuste Fransen, die vervolgens nog eens op het busje slaan. Intussen moest een volgwagen van UnoX - die in het begin al serieus moest remmen - wachten tot het tafereel voorbij was.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer