Aardbeien gaan vlot over de toonbank, maar zijn ze al lekker?
Volledig scherm
PREMIUM
Aardbeien gaan vlot over de toonbank, maar zijn ze al lekker? © ID/ Jan Aelberts

Telers verklappen het geheim van de perfecte aardbei: “Spaanse komen bij ons niet binnen”

Een kilo aardbeien aan 4 euro, of drie bakjes aan 5 euro? In sommige supermarkten smijten ze de aardbeien nog net niet naar je hoofd. Prima promoties volgens de ene klant, smakeloze sponzen volgens de andere. Hoe lekker zijn aardbeien deze tijd van het jaar nu echt? Wat bepaalt hun smaak? En waar moet je op letten om te weten of aardbeien perfect rijp zijn? Telers aan het woord: “Dit éne detail maakt het verschil tussen een waterachtige en een sappige zoetige aardbei.”

31 reacties

  • Marleen Sprangers

    3 weken geleden
    ten eerste ligt de smaak aan het ras van de aardbei. de lekkerste moeten nog komen en dat zijn aardbeien uit volle grond dus buiten gekweekt.
  • Roger Poot

    3 weken geleden
    De kleine 'wilde' bosaardbei is de beste.
  • Marc Crombé

    3 weken geleden
    in Andalusië, einde marktijd, aardbeien uit Huelva, 3€ voor 1kg, en ze waren lekker
  • Ilse Verlinden

    3 weken geleden
    Spaans aardbeien zijn ook in Spanje niet lekker, ze ruiken ook belange niet zo goed als de Belgische.
  • Adem Duran

    3 weken geleden
    De Belgische zijn idd beter dan de Spaanse, wereld van verschil qua smaak.