Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Origineel koken: hasselback kip met spinazie en feta

Hasselback kip is een variant op de hasselback potatoes. Het principe is eenvoudig: je maakt diepe inkepingen die je opvult. De hasselback kip die wij maken is smakelijk opgevuld met spinazie en feta.

Wat je nodig:
- 4 kippenborstfilets 
- 500 g spinazie 
- 2 el olijfolie extra vierge 
- 150 g feta, verkruimeld 
- 1 tl cayennepeper 
- 1 el paprikapoeder 
- peper en zout 
- 100 g geraspte mozzarella   

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. 
Stap 2: Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Laat er de spinazie in delen in slinken. Doe er de feta bij en laat smelten. Kruid met de cayennepeper. 
Stap 3: Leg de kipfilets op de bakplaat en snij met een scherp mes enkele dwarse inkepingen tot 2/3 in het vlees. Vul elke inkeping met een lepel van het spinaziemengsel. 
Stap 4: Kruid het vlees met peper en zout en het paprikapoeder. Bestrooi met de mozzarella en zet 25 minuten in de oven. 

Tip: Lekker met krokant gebakken aardappeltjes.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel