Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hoogste grondwaterstanden in meer dan twintig jaar

Na een natter dan gemiddelde maand maart waren de grondwaterstanden in Vlaanderen begin april op de meeste plaatsen hoog tot zeer hoog. “Het is van 2001 geleden dat het peil begin april nog zo hoog stond”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij.

11 reacties

  • Joel Vandermeeren

    3 weken geleden
    Is toch niks speciaals aan. In mijn jonge tijd ook veel regen gezien. Men leeft nu wel meer in overstromingsgebied en dus valt het harder op. Dat ze de natuur nemen zoals ze is en eens wat minder met grafieken bezig is. Een jaar later is men toch alles vergeten en hebben ze plots een zeer belangrijk weer fenomeen.
  • oswald billiet

    3 weken geleden
    Een ramp is het wel, nu te veel water. De boeren kunnen (willen)nog steeds niet op het land om te bemesten, te planten of te zaaien. Zo zie je dat Europese verplichte regels opgesteld door experten eigenlijk ook veel zinloosheid inhouden. Boeren hoef je niet bij het handje te nemen. Zij weten wat de natuur vermag.
  • Kenny Durinck

    3 weken geleden
    Dit is rampzalig. En gaat ook gepaard met rampzalige gevolgen. Maar dat zeggen ze niet. Mondje toe. Want anders kost het weer geld....
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 weken geleden
    De waterrekening is nochtans goed gestegen? Teveel aan dividenden uitgekeerd zodat een prijsstijging het onderhoud en de infrastructuurwerken moet ophoesten?
  • Marianne Van den Lemmer

    3 weken geleden
    Allee, een jaar lang klagen dat er geen water is, en nu is er teveel?