HERBELEEF. Cosnefroy wint Brabantse Pijl, Teuns en Wellens mogen mee op podium

Het was al Limburg wat de klok sloeg in de Brabantse Pijl, maar de zege ging naar een Fransman. Benoît Cosnefroy was de snelste in de sprint van een elitegroepje. Dylan Teuns (2de) en Tim Wellens (3de) mochten mee op het podium. Quinten Hermans eindigde zesde.

Redactie
Uitslag Brabantse Pijl 2024

  1. Benoit Cosnefroy
  2. Dylan Teuns
  3. Tim Wellens
  4. Joseph Blackmore
  5. Jefferson Cepeda
  6. Quinten Hermans
  7. Marijn van den Berg
  8. Michael Matthews
  9. Vito Braet
  10. Corbin Strong
Cosnefroy wint!

Hermans zit waar hij moet, maar moet gaan zitten. Teuns zijn lead-out is perfect, maar hij wordt tweede. Cosnefroy is de sterkste en maakt het af. Overmacht, de beste. 
Het wordt lastig 

De S-bocht is er te veel aan voor Van den Berg. Ze komen er opnieuw bij, wie maakt het af? 
Is dit het?

Van den Berg gokt niet op zijn sprint en kiest de aanval. Reageren doen ze voorlopig niet, is dit het dan voor de Nederlander? 
De laatste?

Teuns krijgt nog steun van een ploeggenoot. Blackmore sluit nog aan en lijkt de laatste die de sprong kan maken. We zijn met zeven.
Ook nog Cepeda

In groep rijden ze er niet naartoe, dan maar om de beurt. Cepeda komt bij de vijf en neemt de eerstvolgende kopbeurt meteen voor zijn rekening. 
Een nieuwe sprong 

Ook Consefroy maakt nu de sprong, we zijn met vijf. In de achtergrond doen ook Kron en Hirschi nog een poging. 
Daar is Hermans

De drie op kop krijgen er nog een vierde man bij en uiteraard is dat Hermans. Hij zat al even klaar en maakt de sprong nu zelf. Matthews, Godon en nog een man of zes volgen op korte afstand. 
Plots zijn ze daar allemaal. De mannen van Decathlon AG2R La Mondiale vormen een treintje en verkleinen het gat tot negen seconden. De Moskesstraat gaat bepalen wat het wordt. 
Hermans dan?

Nog 17 seconden.. Alpecin-Deceuninck probeert het gat te verkleinen zodat Hermans straks in de Moskesstraat een finale sprong kan wagen. Maar zit er nog genoeg jus in de benen van Hermans?
De bel klinkt en dat kan maar één ding betekenen: de laatste ronde wordt ingeluid. 25 seconden is het verschil al: dit lijkt niet meer goed te komen voor de achtervolgers.
De S-bocht wordt ingedraaid en het verschil bedraagt 20 seconden. Voorin hebben ze mekaar al een tijdje gevonden en draaien ze goed rond.
De drie hebben tien seconden. Jenno Berckmoes van Lotto Dstny gaat voor eigen succes en probeert de sprong te maken. Hij pakt enkele meters, maar valt dan al snel stil. 
Hermans wil ernaartoe, maar zit even à bloc. Het peloton sluit aan bij Hermans en co. Ver van de drie leiders zitten ze niet. Krijgen we opnieuw een samensmelting? 
Dylan Teuns!

De Moskesstraat is opnieuw de straat waar de aanval wordt gelanceerd. Dylan Teuns rijdt samen met Wellens weg. Die moet zelf even lossen, maar Teuns is slim genoeg om diezelfde Wellens weer te laten inpikken. Ook Marijn van den Berg is mee.
Huby zit met een leegloper. De Fransman doet teken naar de volgwagen, hij wil dat dit snel vooruit gaat, maar terugkeren wordt moeilijk.
We beginnen opnieuw

Niemand van EF Education EasyPost bij de jongens voorin. Dan moet het gat maar toegereden worden door de mannen met de roze tenue. Dat gebeurt: wie is de volgende die aanvalt?
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer