Koning Filip pleit voor herindustrialisering van Europa: “We moeten ons lot meer in eigen handen nemen”

Koning Filip heeft vandaag het Europees Parlement in Brussel toegesproken. De vorst brak er een lans voor een volgehouden gevecht tegen de klimaatverandering en een herindustrialisering van Europa. “We zullen ons lot nog meer in eigen handen moeten nemen. De Unie is nog te gefragmenteerd.”

29 reacties

  • Gert Veer

    1 week geleden
    "Ons lot in eigen handen nemen", "Open staan voor andere financieringsbronnen", "Een groene revolutie" en nog meer fantastisch klinkende onzin: een mooie nieuwjaarsbrief voor de papa, maar heeft de briefschrijver, wie dat ook moge zijn, zich gerealiseerd dat die samenhangt van tegenstrijdigheden?
  • Alain Heyrman

    3 weken geleden
    Verstandig man onze koning, bereikbaar voor de gewone man, ik had de eer en het genoegen om samen met hem te voet door de Franse Pyreneeën te kunnen trekken. Als voorzitter van het N.K.B-M.N.R.loop ik nu nog steeds trots en fier achter onze driekleur. Leve De Koning!
  • Mark Van Puyvelde

    3 weken geleden
    Europa moet zelfbedruipend worden en stoppen met zakken vullen. Wat vroeger bij ons werd geproduceerd was wel duurder maar er werd dan ook kwaliteit geleverd.
  • postman de duif

    3 weken geleden
    volgens mij is het te laat! bedrijven hebben genoeg warnings gestuurd!
  • Daan Roos

    3 weken geleden
    Goed idee maar waar gaan we de energie en grondstoffen halen? Wie zal er nog willen investeren in Europa, met zijn hoge belastingen en hoge lonen?