Lommelaar die aanslag wilde plegen op Miss België, wordt geïnterneerd.© TV Limburg

Lommelaar die aanslag wilde plegen tijdens Miss België-verkiezing moet geïnterneerd worden

De Panne -

De Brugse raadkamer heeft beslist dat Peter C. (47) geïnterneerd moet worden voor poging tot doodslag. De Lommelaar, die in het bezit was van twee vuurwapens en een kogelwerende jas, werd in februari vorig jaar opgepakt. In Plopsaland De Panne was net de verkiezing van Miss België aan de gang en de man had volgens het federaal parket waarschijnlijk de intentie om een aanslag te plegen.

Celina Cazzetta

Op 11 februari 2023 was het alle hens aan dek in De Panne. Een ongeruste kennis van Peter C. (47) belde rond 15 uur ’s middags naar de politie in Limburg. De melding was duidelijk: de veertiger was iets van plan aan de kust. De politie tastte in het duister naar de exacte plannen van Peter C., maar kon al snel de link leggen met de Miss België-verkiezing in Plopsaland De Panne.

LEES OOK. Peter C. (46) kondigde aanslag op missverkiezing in Plopsaland aan in mail: “Ik wil bloedbad aanrichten”

Peter C. was niet gekend bij de politie of justitie. Er werd niets aan het toeval overgelaten en tientallen politiemensen kamden de hele buurt uit. Na een intensieve klopjacht kon Peter C. uiteindelijk vlak voor Plopsaland geklist worden. En de inrekening kwam wellicht geen seconde te vroeg, want de man droeg een geladen Glock-pistool. In de wagen lagen ook een shotgun, vijf laders en een kogelvrije vest. Opvallend detail: ook twee toegangstickets voor het evenement lagen klaar.

Onze reporter was ter plaatse op de verkiezing.© HBVL 11 februari 2023.

Internering

De man nam advocaat Walter Van Steenbrugge onder de arm en die is al meer dan een jaar stellig: van een misdrijf of terroristische aanslag was nooit sprake. Een ernstige mentale problematiek zou wel aan de basis liggen en dat bevestigden ook de gerechtspsychiaters. Uit hun verslag bleek dat Peter C. ontoerekeningsvatbaar is, omdat hij aan een ernstige geestesstoornis lijdt.

LEES OOK. Vriendin van Peter C. die meereed naar Miss België-verkiezing: “Plots begon hij raar te doen”

De Brugse raadkamer besliste woensdagavond dat Peter C. binnenkort geïnterneerd wordt voor poging tot doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer