RECHTBANK

Tsjetsjeense kickbokser riskeert 30 maanden na gewelddadige inval bij rapper Para Turk

Antwerpen -

Het Openbaar Ministerie heeft 30 maanden celstraf geëist tegen kickbokser Ramzan D., omdat hij in januari 2023 met zeven medestanders een gewelddadige raid had uitgevoerd op het appartement van de beruchte rapper Para Turk en diens 85-jarige grootmoeder. Para Turk zelf riskeert 6 maanden celstraf, omdat hij had opgeroepen om een granaataanslag te plegen op Ramzan D.

Joris van der Aa

LEES OOK. Antwerpse rapper Para Turk slachtoffer van home invasion na uit de hand gelopen ruzie op TikTok: “Hij heeft een domme zet gedaan”

De correctionele rechtbank behandelde woensdag het dossier van de gewelddadige home invasion van 31 januari 2023, in het appartement van de grootmoeder van crimineel Ibrahim Altin, die zich op sociale media presenteert als rapper Para Turk. Acht mannen van Tsjetsjeense origine moesten zich verantwoorden voor bendevorming, huisvredebreuk, vernielingen en opzettelijke slagen en verwondingen. Hoofdverdachte in de zaak is Ramzan D., een kickbokser uit Lokeren.

Para Turk, die ondanks zijn jeugdige leeftijd al tot lange gevangenisstraffen werd veroordeeld wegens mensenhandel en feiten van geweld, zou het op sociale media aan de stok gekregen hebben met Ramzan D. De advocaat van de criminele rapper deed het af als een niets betekenende ‘battle’ die om ‘likes’ en ‘muntjes’ zou draaien. Via TikTok vlogen de verwensingen en bedreigingen over en weer. Volgens Para Turk had hij zijn verontschuldigingen aangeboden, maar liep het uiteindelijk toch uit de hand.

Para Turk kreeg in januari enkele vechtersbazen over de vloer.© rr

Ramzan D. verzamelde een aantal medestanders en zakte af naar het Stuivenbergplein, waar Para Turk woont. De groep Tsjetsjenen belde aan, maar toen er niet opengedaan werd, beukten ze de deur in en vielen ze het appartement binnen. De 85-jarige grootmoeder van de rapper werd hardhandig aan de kant geduwd. De aanhangers van Ramzan D. sloegen Para Turk en vernielden het appartement. De openbare aanklager vorderde 30 maanden celstraf tegen hoofdverdachte Ramzan D., en straffen van 18 maanden tot een jaar tegen zijn handlangers.

“Ik heb een zwaar verleden, ik zal dat niet minimaliseren, maar deze mensen hier zijn ook geen brave mensen”

Ibrahim Altin

‘Para Turk’

Ramzan D. ontkende met klem dat hij op TikTok ruzie had gezocht met Para Turk. “Hij kon het niet verdragen dat ik na een ‘battle’ niet voor hem, maar voor iemand anders had gekozen. Hij is mij beginnen bedreigen”, zei Ramzan D. “Hij heeft in een filmpje tweeduizend euro uitgeloofd om een ‘appeltje’ in mijn woning binnen te gooien.” Het is voor die bedreigingen dat het Openbaar Ministerie een straf van zes maanden vordert tegen de criminele rapper.

Ibrahim Altin, alias Para Turk.

De advocaten van de Tsjetsjeens beklaagden wezen erop dat er aan de woning van Ramzan D. in Lokeren ook effectief een nephandgranaat werd gegooid. Bovendien zou Para Turk hun cliënten nog altijd bedreigen via sociale media. Meester Frederic Thiebaut liet de rechtbank een recent filmpje zien, waarin Para Turk de thuisadressen van zijn tegenstanders wereldkundig maakt. In het filmpje is ook te horen hoe Para Turk zegt dat hij wraak zal nemen, en dat hij bereid is om 50.000 euro te besteden om Albanezen op zijn rivalen af te sturen.

“Wij worden bedreigd, en we legen u daar de bewijzen van voor”

Ramzan D.

Kickbokser

Para Turk beweert dan weer dat hij dagelijks wordt bedreigd door de Tsjetsjenen. “Ze volgen me overal, zelfs op mijn werk observeren ze mij”, aldus de rapper. “En na de laffe aanval op mij en mijn grootmoeder, komen ze mij hier als de boeman afschilderen. Ik heb een zwaar verleden, ik zal dat niet minimaliseren, maar deze mensen hier zijn ook geen brave mensen.”

Ramzan D. kreeg het laatste woord. “Mijnheer zegt dat hij dagelijks door ons wordt bedreigd, maar hij legt daar geen enkel bewijs van voor. Dat is het verschil. Wij worden bedreigd, en we leggen u daar de bewijzen van voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen