© Toerisme Maasmechelen

© Toerisme Maasmechelen

© Toerisme Maasmechelen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wandeling Rode Terril is opnieuw een succes

Nagenoeg honderd wandelaars waren zondag 14 mei te been om op ontdekking te gaan op en rond de rode terril, ook de Vesuvius van Eisden genoemd. Deze terril dankt zijn naam aan de rode kleur van de ondergrond en de rookpluimen die de site typeren.

Toerisme Maasmechelen

Op de top van de terril geniet je van een indrukwekkend panorama. Je krijgt er een mooi overzicht over de Tuinwijk, Connecterra, maar je hebt ook vergezichten tot in Nederland en Duitsland. Een lust voor het oog, maar ook voor de fotografen die hier zondag hun gading vonden.

De weg tussen het stationnetje en de terril moet zeker niet onderdoen. Je vindt er fossielen terug van wel 350 miljoen jaar geleden. Niets voor een ongetraind oog, daarom had de gids enkele leuke voorbeelden mee.

De Rode Terril ligt op privédomein. Wij danken dan ook Jean Dreessen voor het exclusief opstellen van deze site voor de wandeling, georganiseerd door Toerisme Maasmechelen. Wegens het groot succes en de wandelaars die helaas niet meer konden aansluiten die dag, zal er op 1 oktober een extra wandeling plaatsvinden.

(foto's: Koen de Langhe, Ulrich Kohlbacher)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer