Foto: Socialemediakanaal Melissa Depraetere

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere: "Heel blij dat Conner terug is, we gaan samen vollenbak vechten voor meer koopkracht"

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere is blij te kunnen aankondigen dat haar voorganger Conner Rousseau terug is op de politieke scĆØne. Hij heeft toegezegd om lijstduwer te worden voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen. Volgens Depraetere is het nu aan de kiezer om te beslissen of er in de politiek nog plaats is voor iemand als Conner Rousseau.Ā 

"Dit is natuurlijk goed nieuws voor ons", zegt Depraetere aan VRT NWS. "Conner heeft de voorbije jaren het verschil gemaakt. Hij heeft er mee voor gezorgd dat de mensen hun koopkracht is vooruitgegaan, hun pensioen en hun loon."

Vanop de laatste plaats raak je niet zomaar verkozen

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere

Na de heisa over racistische uitspraken die hij vorig jaar deed, verdween Conner Rousseau in de coulissen van de politiek. Nu is hij terug, hoewel niet door de grote deur: hij wordt lijstduwer voor het Vlaams Parlement op de Oost-Vlaamse lijst van Vooruit.

"Als we willen dat mensen er weer op vooruitgaan, moet hij zich mee in de strijd werpen", aldus Depraetere. "Dat zal niet evident zijn, want vanop de laatste plaats raak je niet zomaar verkozen. Dan is het vechten voor elke stem."

"Het is nu aan de kiezer. Niet aan mij, niet aan Conner, maar aan de kiezer om te beslissen of er plaats is in de politiek voor iemand als Conner."Ā Ā 

Bekijk: Voor Melissa Depraetere heeft de kiezer het laatste woord over Conner Rousseau.

Videospeler inladen...

Dat zijn racistische uitspraken van vorig jaar hem nog parten kunnen spelen tijdens de kiescampagne wuift Melissa Depraetere weg. "Sommigen hebben het over uitspraken van 8 maanden geleden. Fine by me. Maar ik wil het over de toekomst hebben: over de koopkracht van de mensen, over het tekort aan leraars, over het tekort aan plaatsen in de kinderopvang, over afgeschafte bushaltes. Daar gaan de verkiezingen voor mij over."Ā 

Nu zie ik vooral iemand die heel veel goesting en energie heeft om er terug voor te gaan

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere

Het is niet zo dat Vooruit de uitspraken van haar oud-voorzitter onder de mat wil vegen. "Conner heeft de voorbije maanden een proces doorlopen. Hij heeft daar ook wel een zware klap gekregen en beseft heel goed welke fouten zijn gemaakt. Hij heeft daarvoor ook zijn verantwoordelijkheid genomen."

"Nu zie ik vooral iemand die heel veel goesting en energie heeft om er terug voor te gaan." Zelf klinkt Depraetere ook optimistisch. "Iedereen weet dat Conner mijn compagnon de route is. Ik ben zelf heel blij dat hij terug is, en we gaan samen volle bak vechten voor de koopkracht van de mensen."

Lijstduwer?

Een lijstduwer staat helemaal onderaan de kieslijst. Vaak wordt hier ook gekozen voor een bekend politicus. Een lijstduwer heeft niet per se de ambitie om een zitje in het parlement veroveren, maar levert vaak wel stemmen op voor de partij.

Meest gelezen