Tom Waes schakelt Ender Scholtens in om blauw vinkje te krijgen op Instagram: “Bedriegers!”

Tom Waes zou zijn Instagrampagina graag geverifieerd zien met een blauw vinkje. Niet voor zijn ego, wel om oplichters die zijn naam gebruiken te slim af te zijn. Omdat de app hem tot drie keer toe een vinkje weigerde, schakelt Waes nu podcaster Ender Scholtens in. “Als het lukt, mag je mee gaan varen op mijn boot.”

edb

Ender Scholtens, presentator van Gossip Guy, hielp Tom Waes vorig jaar razendsnel aan meer dan 90.000 volgers op TikTok. De twee wedden in een podcastaflevering dat Waes binnen het halfjaar evenveel volgers zou hebben als Ender. Na 24 uur was de klus geklaard.

LEES OOK. Waarom BV’s zo graag in de podcast-talkhow van Ender Scholtens willen: “Ik stel de vragen die ze nog nooit eerder kregen”

De Antwerpenaar zet zijn kennis van sociale media nu opnieuw in om Waes te helpen. Dat vertelt hij in een video op Instagram. De presentator krijgt maar geen blauw vinkje van Instagram. “Het werd mij al drie keer geweigerd”, zegt Waes. Een blauw vinkje toont aan dat een profiel echt is en dat de gebruiker is wie hij beweert te zijn. Dat is tegenwoordig erg belangrijk op Instagram, want er worden heel vaak valse profielen van BV’s aangemaakt om mensen op te lichten. Een naam als Tom Waes is goed voor tientallen fake pagina’s, zo toont hij op Instagram. ‘Bedriegers!’, schrijft de Kamp Waes-presentator.

Ender denkt te weten waar Waes in de fout gaat. “Hij heeft nog nooit een bio (een tekstje bovenaan het profiel, red.) gehad”, klinkt het. “Dat ziet er voor Instagram uit alsof je een bot bent.” ‘Ender is tooooop’, staat er nu in de bio te lezen, met een vurig hartje erbij. Scholtens hoopt dat er tegen morgen een vinkje staat. “Als het lukt, mag je meevaren op mijn boot”, beloofde Tom Waes.

Sinds vorig jaar is het mogelijk om op Instagram een blauw vinkje te kopen. Om ‘Meta Verified’ te zijn, betaal je als gebruiker ongeveer 11 euro per maand. Bekende mensen kunnen nog altijd gratis geverifieerd worden.

LEES OOK. Tom Waes laat jacht bouwen om programma’s mee te maken: “Het is een gigantische uitdaging”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER