geweld

Persoon in levensgevaar na aanval met mes in centrum Brussel, lichtgewonde na tweede steekpartij

© Pieter Van Maele

Op de Anspachlaan in Brussel heeft woensdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is één persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Een tweetal uur later, kort na 20.00 uur, vond een tweede steekpartij plaats waarbij een lichtgewonde viel. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide feiten.

e.

red

“Onze diensten kregen rond 18.00 uur een oproep over een aanval met een mes op de Anspachlaan in Brussel”, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. “Verschillende teams werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd, en daar hebben onze patrouilleurs een gewonde persoon aangetroffen. Ze hebben de eerste medische zorgen verleend tot de aankomst van de MUG, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht. De prognose is levensbedreigend.”

“Volgens de berichten waren er meerdere verdachten bij betrokken”, gaat de woordvoerder verder. “Die zijn gevlucht voor onze aankomst. Er is een perimeter opgesteld en het onderzoek is bezig.”

Een tweetal uur later, om 20.10 uur, kreeg de politie dan een oproep voor een vechtpartij op de Brandhoutkaai, aldus nog politiewoordvoerder Van de keere: “Ter plaatse hebben onze mensen een lichtgewonde persoon aangetroffen. De hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gekomen om het slachtoffer te verzorgen en er werd een perimeter ingesteld. Eén verdachte kon opgepakt worden, maar het onderzoek loopt om de juiste omstandigheden van de feiten te achterhalen.”