De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na het incident

Dode en zwaargewonde bij mesaanval in Bordeaux, dader doodgeschoten door politie

Bij een mesaanval in Bordeaux heeft een man een persoon doodgestoken. Een ander slachtoffer zou zwaargewond zijn. De aanvaller werd later doodgeschoten door de Franse politie. 

Het incident gebeurde vanavond in het centrum van Bordeaux, aan de oever van de Garonne. Daar zou een man verschillende voetgangers hebben gestoken met een mes. 

Eén van de slachtoffers, volgens Franse media een Algerijn, overleefde de aanval niet. Een andere man, ook van Algerijnse origine, zou zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De gevluchte dader werd na de aanval doodgeschoten door de politie, die massaal ter plaatse was gekomen.

Geen terrorisme

Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe een man, in lange witte kledij, één van zijn slachtoffers steekt. Ook doen er beelden de ronde van het moment waarop de politie de dader doodschiet.

De motieven van de dader zijn nog niet bekend. Franse media melden dat de veiligheidsdiensten niet uitgaan van terrorisme. Er wordt eerder gedacht aan een uit de hand gelopen ruzie.

Volgens France Info ging die ruzie mogelijk over alcoholgebruik van de twee slachtoffers. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog, meldt de burgemeester van Bordeaux.

Meest gelezen