© REUTERS

Atlético Madrid vergeet Dortmund al af te maken: terugmatch wordt nog bibberen voor ploeg van Axel Witsel (en Arthur Vermeeren)

Atlético Madrid won woensdagavond verdiend van Dortmund in de kwartfinales van de Champions League (2-1), al werd het in de slotfase nog spannend. De energieke ploeg van Axel Witsel (en Arthur Vermeeren) moet nog vol aan de bak volgende week.

Jonas Withouck

Coach Diego Simeone had zijn ploeg zoals gewoonlijk vol vuur het veld opgestuurd. Na amper vier minuten straften de Spanjaarden een gruwelijke fout van Gregor Kobel af. De Dortmund-doelman, die uiteindelijk nochtans een puike wedstrijd keepte, stak zijn linksback Ian Maatsen in nesten door hem aan te spelen terwijl hij zwaar onder druk stond. Gevolg: balverlies en 0-1, getekend Rodrigo de Paul.

© REUTERS

Na een dik halfuur hielp de Dortmund-defensie weer een handje. Nico Schlotterbeck verwerkte een inworp slecht, waardoor man in vorm Antoine Griezmann de bal kon oppikken en Samuel Lino, zowat de opvolger van Yannick Carrasco die ook als rechtsvoetige op de linkerflank speelt, de 2-0 voorschotelde.

Tussendoor hadden de Duitsers amper kunnen tegenprikken. Pas op slag van rust moest Atlético-doelman Jan Oblak voor het eerst plat gaan op een strak schot van Maatsen, de linksback van Dortmund die vorig jaar indruk maakte onder Vincent Kompany bij Burnley.

Tijdens de tweede helft had Atléti het een aantal keer kunnen afmaken, maar kropen de mannen van Simeone ook meer en meer achteruit. Zo’n tien minuten voor tijd kon de ingevallen Sébastien Haller het doelpunt van de hoop maken voor Dortmund en daarna werd het zowaar nog spannend. Dat zal het ook volgende week in Dortmund zijn.

Sébastien Haller maakte de aansluitingstreffer.© REUTERS

Geen Vermeeren en Duranville

Zoals verwacht was Axel Witsel de enige Belg die in actie kwam in de Champions League woensdagavond. De ex-Rode Duivel speelde een solide wedstrijd centraal in de verdediging. Bijna scoorde Witsel zelfs met de hak tijdens de eerste helft, al stond hij wel duidelijk buitenspel.

Arthur Vermeeren bleef heel de wedstrijd op de bank zitten. Als je het middenveld van Atlético bekijkt valt dat te begrijpen. De drietand Koke, Rodrigo de Paul en Marcos Llorente is vooral dankzij al hun ervaring van wereldniveau. Het is van 9 maart geleden dat Vermeeren nog eens mocht invallen, in de Spaanse competitie tegen Cadiz was dat. In de Champions Leage mocht de Rode Duivel nog niet meedoen en daar zal dit seizoen wellicht geen verandering meer in komen.

Axel Witsel, de enige Belg die in actie kwam.© REUTERS

Bij Dortmund bleef Julien Duranville op de bank. Na lang blessureleed is onze 17-jarige landgenoot al een maandje terug, maar zijn wedstrijden speelt hij nog bij de U19. Bij het eerste team mocht hij dit seizoen nog maar één keer invallen.