Minister Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Matthias Diependaele (N-VA). © Photo News / Getty Images

Zo klein is verschil tussen werken en niet-werken: alleenstaande ouder die leefloon inruilt voor job houdt amper 28,5 euro per maand extra over

Amper 28,5 euro per maand. Zoveel verdien je als alleenstaande ouder extra wanneer je je leefloon inruilt voor een fulltime job. Een veel te klein verschil, vindt N-VA, dat de berekening heeft gemaakt. Ook promotie maken loont te weinig, blijkt uit dezelfde analyse. Van een bruto opslag van 1.000 euro blijft voor een alleenstaande met kind een goeie 100 euro netto over. De partij stelt drie ingrepen voor om op korte termijn het verschil tussen werken en niet-werken te vergroten.

465 reacties

  • Jos Segers

    2 weken geleden
    Werken, werken, werken, het lijkt er op dat de meesten hier dringend naar een andere job moeten uitkijken. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik 'gewerkt' heb maar ben er wel altijd heel royaal voor beloond geweest zonder dat ik daarom gevraagd heb. Nooit in mijn mijn leven werkloos geweest, zeer weinig ziek geweest, nooit dokters advies opgevolgd dat ik 'moest' thuis blijven tot de datum op het briefje. Nu wel al enkele jaren een armzalig pensioentje. Das het enige wat tegenvalt.
  • Marc Mettepenningen

    3 weken geleden
    Het verschil is inderdaad soms heel klein, maar dat is niet omdat mensen hun uitkering (aalmoes) te hoog is , wel integendeel , veel werkenden hun loon is veel te laag .
  • john Willaert

    3 weken geleden
    Alle nu pas weten ze het. De burger weet dit al jaren
  • Tino hellemonds

    3 weken geleden
    Dat ze de alleenstaande hardwerkende ouder eens wat minder belasten!!!Ik word meer belast omdat ik alleenstaande ben,wat mijn keuze is t.o.v. iemand die samenwonend of partner heeft.Maakt daar eens werk van.
  • emi de graeve

    3 weken geleden
    Ik ga voor werkbaar werk en levenskwaliteit. Mag dat aub mijn bewuste keuze zijn waarmee ik gelukkig en gezond kan leven ? Rekent de overheid eens uit wat burn outs en ziekten, allerlei subsidies, crèches, jeugdmisdagidheid, psychologen, mobiliteitsstructeren en CO2, vergrootte afvalberg, enz... aan de maatschappij kosten omdat sommige mensen in de opgelegde versnelling niet meedraaien ?