Weerbericht: donderdag start zwaarbewolkt, maar opklaringen in de namiddag

© Lander Van Vaerenbergh

Donderdag is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met soms lichte regen of motregen, vooral in het noordoosten en de hoge Ardennen. Later in de namiddag is het meestal droog op de meeste plaatsen, al is wat lichte regen in het noordwesten mogelijk, zo meldt het KMI. In het zuidoosten van het land kunnen enkele korte opklaringen voorkomen.

Bron: BELGA

De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in Laag-België met mogelijk een uitschieter tot 17 graden in het zuidwesten. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met nog steeds wat motregen. In de hoge Ardennen kan het af en toe mistig worden door lage bewolking. De minima liggen tussen 7 en 12 graden.

Vrijdagochtend is het zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen nog mogelijk wat lichte regen of motregen. In het westen zijn er al vanaf de ochtend brede opklaringen. In het centrum volgen in de namiddag opklaringen. De maxima liggen rond 15 graden in de Hoge Venen, rond 18 graden aan zee en rond 20 graden in de andere streken.

Zaterdag blijft het vrij zonnig met hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden aan zee, 18 of 19 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden in het centrum.

Zondag wisselen zonnige en bewolkte periodes elkaar af. Afgezien van een verdwaalde bui, blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt echter minder zacht met maxima rond 15 of 16 graden in het centrum met uitersten van 12 graden aan zee en 17 graden in Lotharingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen