© rr.

Dat liep even mis: Club Brugge spelt naam van Europese tegenstander ‘PAOK’ verkeerd

Vreemd beeld op de social media van Club Brugge donderdagochtend, waar blauw-zwart beelden deelde van een wedstrijdvaantje van de match tussen Club Brugge en… ‘POAK FC’. In de bijhorende hashtag stond de naam van tegenstander ‘PAOK’ in de kwartfinale van de Conference League gelukkig wél goed geschreven. De post in kwestie werd intussen alweer verwijderd.

wic, jve

Club Brugge is op de hoogte van het probleem. Het gaat om een echt vlaggetje waarvan een foto werd genomen, maar waar dus een fout op staat. In aanloop naar de wedstrijd tegen PAOK gaat blauw-zwart op zoek naar een oplossing en probeert het nog een nieuw exemplaar te drukken.

Club, dat zich voor het eerst in 32 jaar nog eens kan plaatsen voor een Europese halve finale, hoopt de positieve spiraal van de voorbije twee weken in de Jupiler Pro League door te trekken. Onder interimcoach Nicky Hayen werd op de eerste twee speeldagen van de Champions’ Play-offs 4 op 6 gehaald. Na een 1-1 gelijkspel op Paasmaandag in de Brugse derby tegen Cercle Brugge volgde afgelopen zondag een overtuigende 3-1 overwinning tegen Anderlecht. Club recupereert donderdag bovendien aanvoerder Hans Vanaken, die de topper tegen Anderlecht miste door ziekte.

Tegenstander PAOK komt ook met vertrouwen naar Brugge. De Grieken, met oude bekenden William Troost-Ekong (ex-Gent), Soualiho Meïté (ex-Zulte Waregem) en Ally Samatta (ex-Genk en Antwerp) in de rangen, staan in eigen land op kop in de lokale Champions’ Play-offs. Afgelopen weekend werd eerste achtervolger AEK Athene op een 2-2 gelijkspel gehouden. In de vorige ronde schakelde PAOK Dinamo Zagreb uit. In de groepsfase werd twee keer de maat genomen van Eintracht Frankfurt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer