Gedaan met zelf samenvattingen schrijven? Studente Sabrina (20) testte de tool van Acco en zag dat het goed was: "Dit maakt blokken iets relaxter."
Volledig scherm
PREMIUM
Gedaan met zelf samenvattingen schrijven? Studente Sabrina (20) testte de tool van Acco en zag dat het goed was: "Dit maakt blokken iets relaxter." © vincent duterne/photo news / AFP

“Studeren wordt anders door de komst van AI”: uitgeverij geeft studenten bij hun cursus een tool die samenvattingen maakt

Opmerkelijke zet van Acco. Wie bij de educatieve uitgeverij een studentencursus koopt, krijgt ook toegang tot een AI-tool die de hele cursus op maat samenvat. Studenten krijgen de leerstof hapklaar aangeleverd, rekening houdend met de manier waarop zij het makkelijkst blokken. Hoe werkt dit? Spaar je er echt tijd mee? En worden studenten hier niet dom van?

23 reacties

  • willy vangeel

    4 weken geleden
    Hetgeen ik tot nu gezien heb van AI is dat het razendsnel en uitgebreid dingen kan opzoeken en ik ben daar heel tevreden over. Een robot die mij in het dagelijkse leven met slimme tussenkomsten zou helpen zie ik ook wel zitten.
  • Pieter Verhulst

    4 weken geleden
    Studeren en van buiten leren gaat misschien weer meer verdwijnen maar nadenken en inzicht ga je toch moeten ontwikkelen. Alleen zal het op individuele basis zijn zodat je alleen slimme en de rest krijgt. Net zoals rijken en de rest.
  • Gino Denil

    4 weken geleden
    Een van de efficientste studiemethodes was zelf die samenvattingen maken. Terwijl een vooraf klaargestoomde samenvatting van buiten blokken niet de meest aangewezen weg is. Als men ze zelf maakt blijft het automatisch hangen en moet men er over nadenken wat belangrijk is en niet. Het helpt bovendien om te weten wat je prof belangrijk vindt (door extra literatuur van zijn artikels) en die samenvatting daar aan aan te passen.
  • Elisabeth Verschueren

    4 weken geleden
    Dit is redelijk stupide. Het leren om syntheses te maken van over een bepaald onderwerp is een cruciale skill voor de kinderen die later in hoger onderwijs/universiteit terecht komen, en zelfs nog belangrijker als je in een engineering functie terechtkomt later. In zo een job moet je heel snel technische requirements kunnen doornemen in contracten om iets te kunnen bouwen, Grote pakken tekst of informatie kunnen synthetiseren is conditio sine qua non
  • Bart Verwegen

    4 weken geleden
    Een samenvatting maken van een hoop informatie is een belangrijke vaardigheid die je enkel al doende kan aanleren.