‘Dansend konijntje’ is hit op Tiktok en Instagram: vanaf nu kan je het ook in Gent eens proeven

Heb jij al eens een ‘dansend konijntje’ geproefd?.© De Gentenaar

Gent -

In landen als Korea, Taiwan en China zijn ‘dansende konijntjes’ razend populair, maar vanaf nu kan je ze ook zelf proberen in Gent.

Jill Dhondt

De ene ziet er een konijn in, de andere een kat, maar wiebelen doet het zeker. “Het heeft vele namen, maar wij noemen het de Duai duai rabbit. Omdat dat het geluid is dat ze maken in Taiwan als je schudt met iets”, zegt Mattia Torri die een jaar geleden Little Happiness opende op de Blandijnberg met zijn Taiwanese vriendin, Astrid Ku.

Tot nu toe verkochten ze bubbelthee, noedels, dumplings en spaghetti bolognese (voor amper 6 euro), maar sinds enkele dagen kan je hier ook ‘punyangi’ krijgen. “In landen als Korea, Taiwan en China is dat razend populair”, zegt Ku. “Op Instagram en Tiktok zie je het constant.” (Lees verder onder de foto)

© JID

Ook Ku en Torri zagen het schattige konijntje geregeld passeren op Instagram. Afgelopen februari, tijdens een reis naar Korea, konden ze voor het eerst ook proeven. Het viel zodanig in de smaak dat ze besloten om het ook in Gent te maken en te verkopen voor 6 euro.

Panna cotta

“Wij maken het met onze best verkopende bubbelthee, die is op basis van melk met bruine suiker”, zegt Torri. “De bereiding gieten we in een vorm en laten we opstijven. Moeilijk is het niet om te maken, maar het duurt wel even. Daarom kunnen we er momenteel maar tien per dag maken.”

Hoe het smaakt? Een beetje zoals panna cotta, zegt Torri. Je eet het ook zo op; ze in één keer opslurpen, is minder de gewoonte. Maar vergeet vooral niet om tegen de pudding te tikken met je lepel voor je erin graaft, voor het optimale effect.

Little Happiness, Graaf Arnulfstraat 11, Gent. instagram.com/little_happiness_gent
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen