Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP / ANP XTRA

DEBAT VAN DE DAG. Moet de financiële kloof tussen werken en niet-werken groter worden?

Als alleenstaande ouder met een job verdien je amper 28,5 euro extra in vergelijking met een alleenstaande ouder met een leefloon. Dat verschil vindt N-VA te klein. De partij stelt verschillende ingrepen voor om het verschil tussen werken en niet-werken te vergroten. Wat denk jij? Moet het verschil tussen werken en niet-werken vergroot worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele politici en experts ervan vinden.

152 reacties

  • Hugo Baert

    2 weken geleden
    Ik ben op 65 jaar met pensioen gegaan en heb 42 jaar voltijds als verpleegkundige gewerkt. Nu heb ik een pensioen van 1530€… mensen die niet of veel minder gewerkt hebben hebben eenzelfde of vaak een beter pensioen.
  • Ludwig Vandecappelle

    2 weken geleden
    Het verschil tss werken en niet werken is inderdaad te klein. Maar de uitkeringen mag men niet verminderen, 't is al moeilijk genoeg in dit dure land. Anderzijds moet de loonkost verlaagd worden. Er is maar 1 weg: belastingen en lasten op arbeid moeten omlaag. Vraag is dan: hoe moet dit gefinancierd worden? Overheidskosten zijn te hoog, werkzaamheid te laag, vooral in Brussel & Wallonië. Staatsstructuren zijn te log en te duur. Vlaamse bevoegdheden moeten uitgebreid worden o.m. RVA
  • Tom vankampen

    2 weken geleden
    een groot probleem is dat een regel hier voor iedereen gebruikt wordt, men durft niet naar situaties te kijken. tuurlijk moet men werken stimuleren en dat is niet stampen op de zwakken, dat is de "zwakken" motiveren om sterker en onafhankelijk te worden. geef ze een bepaalde tijd om ofwel een job te vinden ofwel zich om te scholen, lukt dit niet dan moet je kijken wat het probleem is maar dit kan niet op de kap van anderen blijven,plus de veel te hoge belastingdruk.. we denken niet langetermijn
  • Marleen Willems

    3 weken geleden
    Pas dit ook in de berekening van de pensioenen dan toe, iemand die 20 jaar werkt en verzekerd is van een minimumpensioen moet veel minder ontvangen dan iemand die 40 45 of meer gewerkt heeft en het dubbele ook heeft afgedragen. Maar is ook onder druk van de PS dat iedereen een toegeving heeft gedaan.
  • Christel Vanberghen

    3 weken geleden
    een hervorming naar een vast belastingtarief op alle inkomsten, en afschaffing van de oneerlijke belastingschalen en extra sociale zekerheid.