Lekker tafelen doet minister Lydia Peeters het liefst in Limburg en vooral in eigen streek.© Belga

De favoriete eetadresjes van minister Lydia Peeters: “Hier schotelen ze je altijd een vakantiegevoel voor”

Als minister van Mobiliteit en Openbare Werken vertoeft Lydia Peeters vaak in alle uithoeken van het land. Lekker tafelen doet ze het liefst in Limburg en vooral in eigen streek: Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Dit zijn haar favoriete adresjes:

Isabelle Ignoul

Osteria Cellini in Maasmechelen

© Cellini

“Je waant je bij Cellini onmiddellijk in la bella Italia. De familie Cellini is in het Maasland en omstreken bekend om hun gastvrijheid en de heerlijke keuken van Marco. Ik laat de chef ook vaak zelf kiezen wat hij serveert. Hun spaghetti con vongole e cozze of langoustines zijn heerlijk. Heel wat gerechten worden overigens geserveerd op keramiek van gastvrouw Maddalena.”

Sint-Pietersstraat 46 in Maasmechelen. Open: wo t.e.m. za 12-22 uur. Info: www.osteriacellini.com

Da Lidia in Maasmechelen

© rr

“Ik ben verzot op pasta. Ik schuif graag aan bij Da Lidia, een gevestigde waarde in Maasmechelen en bekend tot in de wijde omgeving. Sinds de jaren 70 serveren ze hier heerlijke Italiaanse gerechten die, in combinatie met hun selectie aan Italiaanse wijnen, je altijd een vakantiegevoel geven. Starten doe je hier best met hun antipasti en calamari fritti.”

Rijksweg 215 in Maasmechelen. Open: wo t.e.m. vrij 12-15 uur en 17.30-21.30 uur, za 17.30-21.30 uur, zo 12-21.30 uur. Info: www.dalidia.beLEES OOK. Waarom stichters iconische zaak Da Lidia nooit huwelijksfeest gaven: “Uit respect voor slachtoffers”

Huize Germeaux in Dilsen-Stokkem

© Huize Germeaux

“Bij Roeland en Michelle is het altijd genieten. Waar je in de beginjaren nog aan de toog gewoon een pintje kon bestellen, is het nu uitgegroeid tot een echt restaurant. Ze kozen recent voor een nieuw interieur, heel stijlvol. Bij mooi weer zit je hier ook heel gezellig op hun zuidelijk gericht, ingesloten terras. Roeland kan altijd verrassen met zijn heerlijke suggesties. Hun visschotel behoort tot mijn favorieten.”

Vlessersweg 2 in Dilsen-Stokkem. Open: wo 18-22 uur, do en vrij 12-14 uur en 18-22 uur, za 18-22 uur, zo 18-21 uur. Info: https://huizegermeaux.be

Brasserie Brug 36 in Dilsen-Stokkem

© Brug 36

“Deze toffe brasserie ligt in Dilsen aan de Zuid-Willemsvaart, tussen fietsknooppunt 48 en 56. Spring deze zomer eens op je fiets en stop hier voor een lekker streekbiertje met wat lekkers. Ze serveren ook elke dag een dagmenu en altijd in een aangename sfeer.”

Oude Brugstraat 15 in Dilsen-Stokkem. Elke dag open van 9-22.30 uur. Info: www.facebook.com/Brug.36/

Restaurant Oscuro in Dilsen-Stokkem

© Oscuro

“Tony en Gaici ontvangen je telkens weer met open armen. Het is hier echt gezellig en smaakvol tafelen. Er is geen à la carte kaart, want Tony serveert elke week een heerlijk nieuw menu met verse ingrediënten. Dit leuke huiskamerrestaurant verhuist in de zomer zowel hun bar als keuken naar hun tuin, waar je in een groene omgeving kan genieten van de verschillende gerechtjes.”

De Schiervellaan 24 in Dilsen-Stokkem. Open: vrij, za en zo 18-22 uur. Op weekdagen ook te reserveren voor groepen vanaf 10 personen. Info: www.facebook.com/RestaurantOscuro/

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws