© Chris Nelis

Il Gabbiano brengt een stukje Italië naar de Vennestraat in Winterslag

Genk

Met Il Gabbiano is de Vennestraat een Italiaans restaurant rijker. Het concept werd uitgewerkt door Alessio en Alessandro Bravo. Pizza’s zijn er niet, maar Alessio (35) en Alessandro (31) garanderen wel dagverse pasta’s.  

Alessandro heeft zijn sporen al verdiend in de horeca en meer specifiek in Italiaanse restaurants. Zo werkte hij voor Casa Paglia en Balena, evenzeer in de Vennestraat. Net omdat deze bovenlokale handelsstraat bekendstaat als culinaire trekpleister hebben Alessio en Alessandro beslist om daar hun nieuwe zaak te openen. “Het moest er ooit van komen”, zegt Alessandro. “Ik heb altijd graag een eigen zaak uitgebaat. Met de hulp van Alessio, die mee hielp investeren, kan het nu ook.”

In tegenstelling tot de meeste restaurants is Il Gabbiano de hele dag geopend, niet alleen tijdens de middaguren en ’s avonds. “We willen hiermee Italië wat meer naar Genk halen”, gaat Alessio verder. “Daar kan je op heel wat plaatsen ook overdag een koffietje of iets anders drinken en een gezellig gesprek hebben. Onze keuken is voluit Italiaans. Er zijn alleen geen pizza’s te verkrijgen. Op de kaart staan vele soorten dagvers gemaakte pasta’s. Daarnaast hebben we verschillende soorten desserts. Tiramisu bijvoorbeeld, maar ook de Siciliaanse Cannoli is verkrijgbaar. (cn)

Il Gabbiano aan de Vennestraat 51 in Genk is dagelijks open van 9 tot 23 uur. Sluitingsdag is maandag. Reserveren kan op het nummer 089/24.74.12.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer