Wout van Aert start niet in de Giro na zijn zware valpartij: “Een grote teleurstelling”

Het is beslist: Wout van Aert gaat straks niet naar de Ronde van Italië. Onze 29-jarige landgenoot zal niet voldoende hersteld zijn van zijn zware valpartij in Dwars Door Vlaanderen. De Fransman Christophe Laporte is zijn vervanger.

Jonas Withouck

“Ik ben heel blij om te kunnen zeggen dat het goed met mij gaat”, vertelt Wout van Aert in een video op de sociale media van Visma-Lease a Bike. “Ik ben op dit moment aan het herstellen van al mijn blessures na mijn valpartij in Dwars Door Vlaanderen. Veel blessures herstellen goed, maar mijn ribben beperken mij nog te veel. Op dit moment kan ik dus nog helemaal niet trainen. Ik heb mijn eerste pedaalslagen wel al gedaan, maar ik ben nog niet in staat om echt te trainen.”

“Vandaar mijn beslissing om niet te starten in de Giro. Dat is een grote teleurstelling. Het is heel jammer dat ik ook mijn tweede doel van het seizoen moet schrappen, maar mijn gezondheid heeft prioriteit op dit moment. Mijn lichaam heeft tijd nodig om te herstellen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert ging op woensdag 27 maart zwaar tegen de grond tijdens Dwars Door Vlaanderen, waarbij hij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben brak. Hij werd geopereerd in het ziekenhuis van Herentals en zijn voorjaar zat er in één klap op: geen Ronde van Vlaanderen, geen Parijs-Roubaix.

© vrt

De Ronde van Italië start dit jaar op 4 mei en eindigt op 26 mei. Van Aert ging er voor de allereerste keer meedoen. Na zijn valpartij werd er nog even afgewacht en overwogen om de Giro te gebruiken om zijn conditie weer op te krikken, maar dat gaat nu dus definitief niet door. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer onze landgenoot terug in competitie komt. Normaal gezien was zijn eerstvolgende doel na de Giro de Olympische Spelen in Parijs - de tijdrit is op zaterdag 27 juli, de wegrit op zaterdag 3 augustus.

© rr

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer