Op X circuleren verschillende beelden van de energiecentrale van Trypilska die volledig werd verwoest bij een Russische raketaanval. / Luitenant-kolonel Tom Simoens, docent aan de Koninklijke Militaire School.
Volledig scherm
PREMIUM
Op X circuleren verschillende beelden van de energiecentrale van Trypilska die volledig werd verwoest bij een Russische raketaanval. / Luitenant-kolonel Tom Simoens, docent aan de Koninklijke Militaire School. © X

Russische aanvallen verlammen Oekraïne, Zelensky smeekt om nieuwe wapens: “Zijn regering moet misschien Kiev verlaten”

Oorlog OekraïneRusland krijgt vrij spel in het Oekraïense luchtruim: met drones, raketten en glijbommen bestookt het massaal Oekraïense steden. President Zelensky smeekt westerse leiders om dringend extra Patriot-luchtafweer te leveren. Ook de NAVO maakt zich zorgen. Hoe groot is het tekort aan wapens bij de Oekraïners? “Ik word stilaan zeer pessimistisch over het verloop van de oorlog”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens, docent aan de Koninklijke Militaire School.

105 reacties

  • jos duriau

    2 weken geleden
    Het is duidelijk dat het westen de deur wagewijd openzet voor Poetin en zegt neem Oekraine maar. Hopelijk gaan ze het zich later niet beklagen. Die man stopt niet met Oekraine , die wil meer.
  • Roger Jeurissen

    2 weken geleden
    In wat een rotte wereld leven wij ? Het kan allemaal zo mooi zijn !
  • Nico Goris

    2 weken geleden
    Stuur heel de Navo vloot is naar daar, een duidelijke boodschap naar Rusland. De wil om te onderhandelen langs beide kanten of je kiest voor een wereldoorlog 3 Vladimir! Remember de cuba kwestie, kennedy was maar alleen en had meer gezag dan heel de navo samen. All in, geen blabla meer.
  • Frans Peeters

    3 weken geleden
    Heb nooit geen last gehad met Rusland, sinds de jaren 90 voldoende goedkoop gas en EU was een economische wereldmacht met Duitsland op de 1 ste plaats, na de sabotage van nord stream de wapens voor Kiev is er heel wat veranderd en streven we regelrecht de afgrond in
  • Eric Grosemans

    3 weken geleden
    Voor zij die graag zouden onderhandelen raad ik aan eens te kijken naar de laatste aflevering van het Canvas programma : Wij zijn Europa, de Baltische staten. Heel leerrijk, en wellicht zult u dan uw mening om te onderhandelen herzien.