© AP

Twee nieuwe lichamen gevonden na explosie Italiaanse waterkrachtcentrale: nog steeds twee vermisten

De lichamen van twee van de vier vermisten na de explosie in een waterkrachtcentrale in Noord-Italië zijn gevonden. Daarmee stijgt de dodentol naar vijf. De energiegigant die de waterkrachtcentrale beheert, Enel, heeft een fonds van twee miljoen euro opgezet voor de slachtoffers en hun familie.

Bron: BELGA

De twee lichamen werden gevonden in de onderste verdieping van de Bargicentrale. Zowat honderd brandweerlieden, onder wie twaalf duikers, zijn nog steeds op zoek naar twee andere vermiste personen. 

De explosie vond dinsdag plaats op het meer van Suviana in de gemeente Camugnano. Er ontstond vuur op een diepte van 30 meter, wat leidde tot de explosie. Daardoor drong ook water het gebouw binnen, wat het reddingswerk bemoeilijkt. Volgens de reddingsdiensten zijn de lagere niveaus van de faciliteit gedeeltelijk overstroomd. De dam zelf, ongeveer twee kilometer verderop, werd niet getroffen door de explosie.

“Het parket van Bologna onderzoekt de zaak en de keten van onderaannemers”, vertelde Giuseppe Amato van het parket van Bologna.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer