thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

▶ Moeten leefloners vrezen voor een lager inkomen? “Als het van N-VA afhangt wel”

HLN legt uitUit een vergelijking die N-VA maakte, blijkt dat er amper een verschil is tussen het leefloon van alleenstaande ouders en het loon dat ze krijgen als ze fulltime werken. Hoe klein is dat verschil precies? En moeten personen met een leefloon nu vrezen voor een lager inkomen? Onze economiejournalist Robbe van Lier beantwoordt vijf vragen.

60 reacties

  • Sven Degroote

    2 weken geleden
    Eigenlijk moet iemand die 1 dag in de week werkt, al x-aantal euro meer moeten hebben dan iemand die niet werkt. En iemand die 2 dagen in de week werkt, tweemaal x-aantal euro meer. En fulltime dus vijfmaal x-aantal euro meer. De vraag is, wat zou x moeten zijn ? Wie gaat een ganse dag werken per week voor een paar euro ?
  • Carine Van Eetvelde

    3 weken geleden
    Alsof het loon van de slechtbetaalden zo naar omhoog gaat.
  • Jos Oyen

    3 weken geleden
    werkloosheidsuitkering berekenen volgens de aantal effectief GEWERKTE jaren! Ik heb bijna 40 jaar gewerkt, ik ben nu 60 jaar en ik ontvang 895€/maand werkloosheidsuitkering. Dit is 50€/maand meer dan een samenwonende leefloner die nooit heeft gewerkt en ik krijg niets, nada, rien, nougabollen aan sociale voordelen. Een echte schande!
  • Resat Balkan

    3 weken geleden
    Dus als ik het goed begrijp betaal ik quasi de helft van mijn inkomen aan de staat om in geval van nood geholpen te worden met o.a. een vervangingsinkomen...maar dat zou moeten verlaagd worden???? Het is dus niet de staat die de helft van mijn inkomen inhoudt, neen het zijn anderen die het inpikken...De schuld schuiven op gemakkelijke doelwitten maar niet ons minder belasten jaja tis altijd de schuld van een ander
  • bob jansens

    3 weken geleden
    leefloon, ingevoerd en hoogte bepaald door hogere overheden (Europa & Federale regering) maar de rekening wordt betaald door het locale OCMW...