Voormalig American football-ster en acteur O.J. Simpson overleden

De voormalig American football-ster en acteur O.J. Simpson (76) is overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt zijn familie op X (voordien Twitter).

SGG

“Op 10 april is onze vader, Orenthal James Simpson, bezweken aan zijn strijd tegen kanker. Hij werd omringd door zijn kinderen en kleinkinderen. Tijdens deze overgangstijd vraagt zijn familie om hun wensen voor privacy en genade te respecteren”, schrijft de familie van Simpson op X (voordien Twitter).

Simpson werd door velen aanzien als een Amerikaanse held na een rijke carrière in het American Footbal en later ook door enkele filmrollen. In 1994 werd hij echter wereldwijd berucht voor zijn vermeende rol in de brute moord op Simpsons ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman. Er was heel wat bewijs dat wees naar Simpson als dader. Hij bleef echter steevast ontkennen. Hij werd toen onder meer verdedigd door Robert Kardashian, de vader van de bekende Kardashian-zussen. In 1995 werd Simpson vrijgesproken. De rechtszaak staat bekend als ‘het proces van de eeuw’ en hield de Verenigde Staten maandenlang aan de buis gekluisterd.

LEES OOK. “Khloé Kardashian smeekte O.J. Simpson om een vaderschapstest”

Maar in 2008 werd hij wel veroordeeld. Hij kreeg toen een celstraf van 33 jaar voor een gewapende overval met ontvoering in een hotelkamer in Las Vegas. Samen met een aantal handlangers sprak hij onder valse voorwendselen af met een handelaar in sportmemorabilia. De man had een aantal stukken van Simpson in bezit, die de gevallen atleet terugwilde. De handelaar werd onder meer onder schot gehouden en bedreigd. Na negen jaar kwam Simpson uiteindelijk vrij omwille van goed gedrag in de gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer