Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

DEBAT VAN DE DAG. Moet de financiële kloof tussen werken en niet-werken groter worden? Dit is jullie mening

Als alleenstaande ouder met een job verdien je amper 28,5 euro extra in vergelijking met een alleenstaande ouder met een leefloon. Dat verschil vindt N-VA te klein. De partij stelt verschillende ingrepen voor om het verschil tussen werken en niet-werken te vergroten. Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.

52 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    3 weken geleden
    @ Andy Boudry, zouden de arme werklozen en gepensioneerden met een laag pensioentje verlangen naar de indexeringen in procenten of zouden ze liever een becijferd gemiddelde indexsprong hebben in centen ? Zodat de rijkere "werker" en meer "verdiener" geen grotere kloof maakt en zo de levens kost voor iedereen niet onevenredig verhoogt ? (en misschien die spiraal eens kan doorbroken worden, toch)
  • Andy Boudry

    3 weken geleden
    Ik wil terug naar een paar jaar geleden . Dan had ik die 2 grote indexeringen nog niet gekregen . Ik verdiende dus minder maar had een volle winkelkar voor 160 euro . Nu kost deze zelfde kar 60 a 80 euro meer . Ik ging tanken voor 75 euro , Nu 100 euro ..... Alles is gewoon mee duurder geworden zodat we allemaal minder over houden . Personeel wordt duurder dus wordt dit door gerekend naar de klant . En ja , de kloof tss werken en niet werken mag veel groter . Een luiaard zou niks mogen krijgen !
  • emi de graeve

    3 weken geleden
    Eerst en vooral moet er zuiniger omgegaan worden met de staatsinkomsten. Strenge begrenzing van de parlementaire pensioenen, vrijstellingen, lagere dotaties voor onze familie, enz... Lagere BTW voor basisvoeding want noch de boer noch de consument wordt daar beter van. Als ze zouden willen kunnen de ministers wel maar.... ? Vroeger was er ook al de tiendenschuur om af te romen;
  • JOHNNY VAN WIN

    3 weken geleden
    Schaf in eerste instantie alle subsidies af die kortingen op sociale zekerheid regelen. Een werkende in de private sektor betaald reeds 80 to 90 % van z'n loon af aan de overheid(RSZ van werknemer,werkgever en OV werknemer). Toch komt de staat niet rond met z'n begroting.Verstandige ministers moeten dit kunnen oplossen.Om onze pensioenen en sociale zekerheid te blijven betalen zijn drastische maatregelen nodig.Politieke huisjes moeten vallen van links tot rechts.Het is 5 na twaalf.
  • Etienne Vanhoegaerden

    3 weken geleden
    Belasting op werk moet omlaag zowel voor werknemer als de extra toeslag voor werkgever. Besparingen op aantal ministers, subsidies en uitgaven zou kunnen helpen maar dan moeten ze kunnen tellen en dáár zit het probleem. Nu meer uitgaven dan inkomsten en vele nutteloze postjes.