© BELGA

© BELGA

© Isosport

1 / 3
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Penaltymisser van Thiago en drie schorsingen voor terugmatch: Club Brugge wint, maar vergeet zichzelf écht te belonen tegen PAOK

Club was verdikke stérk tegen PAOK. Het won verdiend (1-0), en toch kon je niet volmaakt tevreden zijn. De score had veel hoger moeten oplopen. Nietwaar, Igor Thiago?

Pieter-Jan Calcoen

Het volledige stadion hield de adem in. Igor Thiago maakte zich een kwartier voor tijd op voor een strafschop voor 2-0. Iedereen wist: dit kan fout gaan. Dat deed het. De spits-uit-vorm trapte pal op de keeper.

Het valt te hopen voor Club Brugge dat het zich die misser niet beklaagt, wanneer het volgende week in een heksenketel op bezoek is…

Het was een domper op de goede sfeer die tot dan heerste. Over de oude barak Jan Breydel kunnen we veel vertellen, en ’t zal grotendeels negatief zijn, maar wat zeker positief is, zijn de ménsen die er tussen het betonrot zitten. Zeker nu die zich opnieuw verzoend hebben met het team is de vibe op Olympia top. Het was zo tegen Anderlecht, ook tegen PAOK.

Het is overigens niet meer dan terecht dat dit Club Brugge opnieuw in de harten van de supporters zit, want de prestaties zijn dezer dagen prima. Niet elke voorzet is zuiver, er worden ook nu nog duels verloren, maar er is tenminste een idee en heel veel overgave – zowat alles wat onder ex-coach Ronny Deila gemist werd.

We hebben op deze plek meermaals gezaagd over het Club-DNA – omdat het te zelden te zien was. Wel, Nicky Hayen, een Limburger begod, heeft het teruggebracht.

© REUTERS

Club Brugge-PAOK was nauwelijks zes minuten ver en blauw-zwart, met verrassend Spileers, De Cuyper en Jutglà in de basis, stond al op voorsprong. Na een knappe combinatie vond Jutglà Vetlesen in de zestien (1-0). Er heerste plots een begrafenisstemming in het bezoekersvak: die fanatieke Grieken zijn dus wel degelijk stil te krijgen.

Gedurende de ganse eerste helft was Club de dominante ploeg. Het creëerde daarbij geen karrenvracht aan kansen – een glijdende Thiago kwam nog het dichtst bij de 2-0 -, maar tegelijk kreeg je op geen enkel moment het gevoel dat PAOK aanspraak kon maken op de gelijkmaker. Doelman Nordin Jackers was technisch werkloos, Club had de controle.

Muts, wanten, dikke jas

PAOK staat eerste in de Griekse competitie, het speelt een Europese kwartfinale, dat kunnen hoe dan ook geen sukkelaars zijn. Alleen was dat in Brugge slechts sporadisch te zien.

Razvan Lucescu, de coach van PAOK, stond langs de zijlijn alsof hij op expeditie naar Groenland zou vertrekken. Muts, wanten, dikke jas. Hayen koos voor jeans en pull. Het zegt niks en toch veel. Club leek in zijn totaliteit veel meer klaar voor deze wedstrijd dan de tegenstander, zoals dat ook afgelopen zondag tegen RSCA al het geval was.

Het overgewicht vertaalde zich niet op het scorebord. Club kwam in de zone van de waarheid, meer dan eens, maar het bleef slechts 1-0. Als je zo veel beter bent, dan…

© BELGA

Zelfs vanop de stip slaagde Club er zoals gezegd niet in om de bonus uit te diepen. Thiago is een rare kwibus. Met zijn werkkracht en balvastheid is hij belangrijk – volgende week is hij geelgeschorst, Club zal hem missen -, maar tegelijk is het voor elke waarnemer een raadsel waarom Brentford voor deze aanvaller 37 miljoen euro op tafel legt. De helft had ook wel kunnen volstaan, niet? Sinds de transfer werd aangekondigd, vond hij in elk geval niet meer de weg naar de netten – zorgwekkend.

Goed collectief

Thiago speelde zichzelf zo naar de laagste beoordeling bij Club. De rest kreeg wel een goede score - Club was collectief op niveau. Na Anderlecht ging het ineens over Hans Vanaken, omdat Club zonder hem blijkbaar vlot wint, maar hij bewees dat élk elftal in België beter is met hem dan zonder hem. Ook Vetlesen en Onyedika waren goed, Mechele toonde leiderschap, Skoras en Sabben vormen een fijn duo…

In Griekenland zullen diezelfde namen opnieuw op de afspraak moeten zijn. Club zal honderd procent moeten zijn om de halve finale te halen.

Het kan. Alles kan klaarblijkelijk weer sinds Hayen heeft overgenomen – chapeau daarvoor. Maar er is niks beslist, want Club vergat zichzelf te belonen. Had Thiago gewoon zijn job gedaan…

Club Brugge Logo
Club Brugge
:
P
PAOK
• Vroege goal Vetlesen bezorgt Club de overwinning
• Thiago mist vanop de stip
• Terugwedstrijd zonder Thiago, De Cuyper en Mechele door schorsing

Einde | Club Brugge 1-0 PAOK

Een verdiende overwinning voor blauw-zwart dat de hele wedstrijd de betere ploeg was, al zullen de spelers zich voor het hoofd slaan dat het maar 1-0 bleef. Aan kansen geen gebrek voor Brugge. Zeker de strafschop die Thiago recht op doelman Kotarski schoot was een gemiste kans. Verder zal Club het in de terugwedstrijd moeten doen zonder Thiago, De Cuyper en Mechele die door hun gele kaarten tegen een schorsing aanlopen.
Hij neemt de vrije trap rechtstreeks, maar kan Jackers niet verrassen.
Hij krijgt terecht geel voor het neerhalen van Taison.
Vijf minuten extra tijd
Ook hij krijgt geel te zien voor het opstootje. Zo mist Club Thiago, De Cuyper en Mechele in de terugwedstrijd.
Hij krijgt geel voor een opstootje met Mechele.
Voorzet Sabbe

Blauw-zwart weet dat er meer zit in de wedstrijd vandaag en blijft zoeken naar de 2-0. Deze keer via een voorzet vanop rechts, maar ook nu loopt het op niets uit.
Het wil maar niet lukken voor Club. De Braziliaan schiet de bal recht op Kotarski en in de rebound lukt het ook niet. Zo blijft het 1-0.
Doelman Kotarski komt te laat en haalt Onyedika neer. Een zuivere penalty voor blauw-zwart. Thaigo zet zich aan de bal.

Hij probeert het eens van ver, maar het schot is te zwak om doelman Kotarski te verrassen.
Kans Brugge

Nusa is meteen gevaarlijk. De Noor kapt naar binnen, maar zijn poging wordt afgeblokt en komt in de voeten van Vanaken die zijn schot mist.
De doelpuntmaker gaat naar de kant.
De Cuyper gaat in de fout. Hij mag van geluk spreken dat de fout nog net buiten de zestien valt. De Serviër zet de bal voor en kan net geen ploegmaat bereiken. Daar komt Club goed weg.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League