Oplegger gevuld met batterijen vat vuur in Wommelgem, bestuurder kan trekker nog op tijd loskoppelen

Wommelgem -

In Wommelgem heeft donderdagavond een oplegger van een vrachtwagen vuur gevat. De oplegger is gevuld met materiaal van recupel. Door de bluswerken is de Draaiboomstraat afgesloten voor verkeer.

nelo

Kort na 19 uur is Brandweer Zone Rand opgeroepen voor een voertuig brand groot. Ter plaatse troffen de ploegen de oplegger van een vrachtwagen aan die in lichterlaaie stond. “De bestuurder van de vrachtwagen merkte de vlammen tijdig op en kon de trekker nog loskoppelen van de oplegger”, vertelt zonecommandant Katrien De Maeyer van Brandweer Zone Rand. “Zo kon hij zichzelf en de trekker in veiligheid brengen.”

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie bevestigt dat er geen aanwijzingen zijn van kwaad opzet. Intussen is de brand onder controle. “Onze ploegen zijn nog bezig met alles op de oplegger open te trekken zodat alle brandhaarden geblust kunnen worden. Daarna kan er worden overgegaan tot het takelen van de wagen”, aldus De Maeyer.

De politie heeft een veiligheidsperimeter ingesteld. Door de bluswerken is de Draaiboomstraat afgesloten voor verkeer, de Autolei blijft open.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners