Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA / Photo News

Ministers Rutten en Vandenbroucke werken aan beleid rond de perimenopauze: “Het tweede glazen plafond dient doorbroken”

Meer begrip. Meer bewustwording. Daarop focuste de eerste rondetafel die ministers Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Frank Vandenbroucke (Vooruit) over de perimenopauze hadden. “Het taboe moet weg, en daarmee kan ook het tweede glazen plafond voor vrouwen sneuvelen.”

12 reacties

  • San Pauwels

    3 weken geleden
    Goed dat er actie ondernomen wordt, maar er zijn nog tal van andere problemen. Enkele voorbeelden: meer openbare toiletten (niet alleen handig voor mensen met chronische darmziekten), aanpassing van infrastructuur voor rolstoelgebruikers. Zeer spijtig dat men enkel maar actie onderneemt als politici een probleem hebben. Conclusie: alles kan als men maar macht heeft.
  • Carl Peeters

    3 weken geleden
    Hebben die nu echt niet anders te doen?
  • Georges Merksem

    3 weken geleden
    Maar werken tot je 70ste is geen probleem voor OVLD
  • Donald Roberfroid

    3 weken geleden
    Dat dit onderwerp aandacht krijgt kan ik begrijpen. Maar het is enkel omdat G. Ruuten hier zelf mee te maken heeft dat het plots een prioriteit geworden is. Zouden deze illustere politici niet beter voorrang geven aan maatregelen die het algemeen belang dienen ipv hun persoonlijke situatie? Ik denk dan bv aan het wegwerken van wachtlijsten voor kinderen of mensen met een beperking die speciale zorg nodig hebben, om maar iets te noemen. De lijst is lang.
  • Kris Tyteca

    3 weken geleden
    Eerst moeten ze het zelf meemaken. Maar weten die mensen wat druk is op het dagelijks welzijn in hun ivoren toren? Psychologische hulp voor -24 is laagdrempelig, de rest wachtlijsten. Burn-out komt frequenter voor. Meer drugs en drank in onze individualistische maatschappij om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Van alle tijden. Agressie is de verkeerde uiting van frustraties...Preventieve zorg? Op papier,eenvoudig.