Weerbericht

Lentezon keert even terug: zaterdag tot 23 graden

© belga

Net als vorige week lijkt zaterdag een mooie dag te worden voor liefhebbers van terrasjes of ijsjes. Het kwik klimt in Vlaanderen weer even tot boven de 20 graden.

blg

Vrijdag start de dag nog voornamelijk zwaarbewolkt. In het westen zijn er al wat opklaringen. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich uit naar de rest van het land, zo meldt het KMI. Het kwik stijgt van 15 of 16 graden in de Ardennen en van 19 tot 21 graden in Laag- en Midden-België.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het licht bewolkt met vrij veel hoge bewolking. De minima dalen naar waarden tussen 7 en 12 graden bij een zwakke tot matige wind.

Zaterdag wordt het dan vrij zonnig met vooral vrij veel hoge bewolking. Het wordt nog zachter met maxima van 19 graden in de Ardennen tot lokaal 23 graden in Vlaanderen.

Die hogere temperaturen zijn echter van korte duur. Zondag stroomt koelere lucht ons land binnen vanaf de Noordzee. Er is hierdoor meer bewolking aanwezig maar het blijft droog. We halen nog maxima van 12 of 13 graden aan zee en op het Ardense reliëf, en tot 14 of 15 graden in het centrum.