WEERBERICHT. We starten het weekend met stralend weer, ook morgen temperaturen boven 20 graden

Vandaag start de dag voornamelijk zwaarbewolkt. In het westen zijn er al wat opklaringen. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich uit naar de rest van het land, zo meldt het KMI. Het kwik stijgt van 15 of 16 graden in de Ardennen en van 19 tot 21 graden in Laag- en Midden-België.

  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. WEERBERICHT. Vandaag eerst nog nat en daarna meestal droog, in het weekend telkens droge start gevolgd door opnieuw regen

    WEERBE­RICHT. Vandaag eerst nog nat en daarna meestal droog, in het weekend telkens droge start gevolgd door opnieuw regen

    Lokaal viel er gisteren tot 50 liter regen per vierkante meter in het noordoosten van ons land, zegt onze weerman Frank Duboccage. Zo erg wordt het vandaag en de komende dagen niet, maar we zijn ook nog niet verlost van de regen. “De regenzone trekt maar heel traag richting het noorden”, aldus Duboccage. Nat dus vanochtend, “maar na de middag zou het wel grotendeels droog worden vanaf het zuiden”.