© djr

5 jaar cel voor gewapende overval op Spar

Een twintiger uit Lanaken moet voor vijf jaar de cel in en een geldboete van 6.000 euro betalen voor het plegen van een gewapende overval op een Spar in Genk. Samen met een andere gemaskerde man bedreigde hij de kassierster met een pistool. Uiteindelijk sloeg het duo op de vlucht met 750 euro. Een medeverdachte kreeg de vrijspraak op grond van twijfel.

Shauni Deferm

Op 22 oktober 2016 om 8u30 vielen twee gemaskerde overvallers de Spar in Winterslag binnen. De geshockeerde kassierster verstopte zich in het bureel. Ze vreesde voor haar leven nadat ze het duo met pistolen had zien zwaaien. Omdat de overval gepaard ging met heel wat kabaal, kwam een tweede winkelmedewerker vanuit het magazijn de winkel binnen. Toen hij tegen een van de overvallers opbotste, ontstond er een schermutseling. “De gewapende man probeerde zelfs meermaals de trekker te overhalen”, vertelde de procureur tijdens de zitting in april. “Het was als een film en het heeft zeer zware trauma’s bij de slachtoffers nagelaten.”

Vrijspraak

Na het bij elkaar rapen van hun buiten, sloegen de mannen met een wagen op de vlucht. Tijdens een verkeerscontrole de dag nadien werd de vluchtauto tegengehouden met als inzittenden de twee beklaagden. Telefonie-onderzoek wees in hun richting aangezien ze voor de feiten hun gsm-toestellen uitschakelden en ze enkele uren nadien weer aanzetten. Een man ontkende echter elke betrokkenheid, de andere beklaagde nam wel de volledige schuld op zich. Volgens hem pleegde hij de overval om drugs te kunnen kopen. Omdat de rechter van mening is dat er inderdaad weinig bewijzen zijn om de tweede verdachte schuldig te bevinden, kreeg hij de vrijspraak op grond van twijfel. De man die bekentenissen aflegde, moet voor vijf jaar de cel in. Hij werd eerder ook al veroordeeld tot 20 maanden met gedeeltelijk uitstel voor soortgelijke feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer