© Shutterstock

Duitse tieners opgepakt voor voorbereiden terreuraanslag in Noordrijn-Westfalen

In Duitsland is een vermoedelijke terroristencel bestaand uit tieners opgerold. Dat melden Duitse media. Twee 15-jarige kinderen en een kind van 16 uit Düsseldorf en omgeving zijn opgepakt.

De Duitse krant Bild meldde de arrestaties vrijdagochtend. Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie in Düsseldorf de aanhoudingen bevestigd, melden het Duitse medium Focus en persbureau AFP. De opgepakte kinderen zouden allemaal sympathiseren met terreurorganisatie Islamitische Staat en wilden met messen en molotovcocktails aanslagen plegen op onder meer agenten, bars, sportclubs en synagogen. Ze zouden daarover hebben gesproken in online chats. De geplande aanslag had moeten plaatsvinden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, grenzend aan Nederland.

Volgens Bild was de groep mogelijk van plan om tijdens het komende EK voetbal in Duitsland een aanslag te plegen. Er zou zijn gesproken over aanslagen op politiebureaus in Dortmund of Düsseldorf. Volgens Focus waren er geen concrete plannen. Het opgepakte drietal was niet bekend bij de politie.

“Deze zaak illustreert het zeer grote gevaar van hoe snel jonge mensen online radicaliseren en vervolgens aanslagen plannen”, zegt een staatsveiligheidsfunctionaris tegen Bild. „Zelfs degenen die niet eerder op de radar van de veiligheidsautoriteiten stonden.”

De drie tieners zitten vast sinds het paasweekend. (DL)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer