Gwendolyn Rutten plaatst de aanpak van de menopauze de politieke agenda, maar toch staan er in het beleidsplan enkele zinnen  waar je even bij stilstaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendolyn Rutten plaatst de aanpak van de menopauze de politieke agenda, maar toch staan er in het beleidsplan enkele zinnen waar je even bij stilstaat. © Shutterstock / SpeedKingz / Photo News

ANALYSE. Aanpak menopauze op politieke agenda: hoera! Maar moeten we dan fris en fruitig blijven presteren?

De liefde voor de kiezer gaat door de baarmoeder. Na het debat rond gratis menstruatieproducten en abortus is het nu menens met de aanpak van de menopauze. “Eindelijk krijgen vrouwen betere hulp”, analyseert onze reporter. “Maar hopelijk wordt straks niet verwacht dat we frisser en fruitiger dan ooit blijven werken tot 67, al dan niet dankzij medicatie. Willen en kunnen we dat?”

19 reacties

  • MYRTHE PASS

    3 weken geleden
    Ik was maar 46 jaar toen ik in de menopauze was. Ik ging in enkele maanden tijd van de pré- tot de postmenopauze. Het besef van zo vlug onvruchtbaar te zijn heb ik alleen moeten verwerken. In de vruchtbare periode had ik maandelijks hevige pijnen, de menopauze verloopt gelukkig rustig.
  • Gino Denil

    3 weken geleden
    Liberalen eisen tegenwoordig toch van iedereen om fris en fruitig te blijven presteren. Tot 67 en als het van de N-VA zou afhangen tot +70.
  • SYLVIE DE BILDE

    3 weken geleden
    Medische hulp is niet voor iedereen, en is eigenlijk nog meer nodig wanneer je vervroegd in menopauze gaat. Nog maar denken aan de gevolgen op lange termijn is genoeg om de moed te verliezen...
  • patrick mancel

    3 weken geleden
    Met alle respect voor vrouwen, ik denk en vrees dat er andere problemen zijn in onze samenleving die dringender aangepakt moeten worden op vandaag in het parlement.
  • Gerard Stevens

    3 weken geleden
    Het is vrij simpel. Vrouwen moeten de juiste hulpmiddelen krijgen voor de kwalen waarmee ze geconfronteerd worden. Maar zonder te overdrijven hé. Het leven als man is ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar de aard van het beestje wil dat die doorgaans minder snel klagen.