Charlotte De Witte op Rock Werchter in 2023.

Belgische dj Charlotte de Witte staat op Amerikaans festival Coachella: "Alle ogen zijn erop gericht"

De Belgische techno-dj Charlotte de Witte staat dit en volgend weekend voor de tweede keer op het Amerikaanse festival Coachella. Ze staat tussen wereldsterren als Lana Del Rey, Blur en No Doubt. 

Coachella is een van de grootste en belangrijkste Amerikaanse muziekfestivals. Op het festival worden veel verschillende muziekstijlen geprogrammeerd. Van Beyoncé en Coldplay tot Prince en Billie Eilish, de grootste artiesten ooit hebben er al opgetreden. 

Het festival vindt dit en volgend weekend plaats, goed voor 6 dagen. En beide zaterdagen prijkt niemand minder dan de Belgische techno-dj Charlotte de Witte op de affiche. Voor de tweede keer al: ook in 2019 stond ze op Coachella. Ze is zo lid van een select groepje Belgen die er al hebben kunnen optreden, zoals Stromae en Angèle.

Bekijk: Charlotte De Witte op Coachella in 2019

"Het wordt een typische Charlotte de Witte-set, met veel klassiekers, maar ook materiaal dat nog niet uitgebracht is", zegt ze vanuit California op Studio Brussel.

"De vorige keer stond ik in de dj-tent. Nu sta ik op een openluchtpodium. Dat is een veel grotere productie. Het gaat heel cool zijn om te vergelijken. Ik ben benieuwd naar de reacties."

Er is niks zoals spelen in eigen land 

Charlotte De Witte, techno-dj

"Het is tegelijkertijd ook wel spannend. Dit is het eerste grote festival van het jaar. Alle ogen zijn gericht op Coachella."

Op 17 augustus staat De Witte ook op Pukkelpop. "Daar kijk ik super hard naar uit. Er is niks zoals spelen in eigen land. En ik heb iets speciaals gepland", licht de dj al een tip van de sluier op. 

Meest gelezen