Jonge fietsster (21) zwaargewond bij verkeersongeval in Leuven

Themabeeld© Shutterstock

In Leuven is donderdag een 21-jarige vrouw zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt de Leuvense lokale politie. De jonge vrouw werd op de fiets aangereden door een vrachtwagen. Vermoedelijk ging het om een dodehoekongeval, aldus de politie.

jvh
Bron: BELGA

Het ongeval vond donderdagochtend omstreeks 8.30 uur plaats op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee. “De vrouw stak de afslagstrook van de Koning Boudewijnlaan naar de Tervuursvest in Heverlee over met de fiets, net op het moment dat er een vrachtwagen kwam aangereden”, zegt de politie. “Op de oversteekplaats voor fietsers kwam het tot een aanrijding. Hierbij liep de fietsster een gebroken kaak op en ernstige verwondingen aan een been en een enkel. Volgens verklaringen van getuigen en van de 48-jarige vrachtwagenbestuurder, kwam de fietsster uit een toegangsweg tot de campus Arenberg. Hierdoor zat ze in de dode hoek van de vrachtwagen en heeft de chauffeur haar niet opgemerkt.” 

De fietsster werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg voor verzorging. De vrachtwagenchauffeur legde een negatieve alcohol- en drugstest af. De politie deed de vaststellingen van het ongeval en stelde proces-verbaal op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen