Guido Dumarey.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Dumarey. © BELGA

EXCLUSIEF. Bedrijvendokter Guido Dumarey scherp in eerste interview na mislukt bod op Van Hool: “Met dit plan lachen ze personeel in gezicht uit”

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey wierp zich op als het Vlaamse alternatief voor een buitenlandse overname van busbouwer Van Hool, maar moest – ondanks een ultiem bod – in het zand bijten. Een scenario dat volgens hem al lang vastlag. “Het overnameplan moest met die specifieke partners doorgaan en kon niet Vlaams zijn”, zegt hij in z’n eerste interview. “Bovendien is er nog altijd geen enkele garantie voor de werkgelegenheid.”

60 reacties

  • bob jansens

    1 maand geleden
    en in minder dan 3 jaar zal je lezen dat VDL heel nieuw innovatief Nederlands vervoermiddel nl. een trambus op waterstof mag leveren... onze politici hebben het altijd over innovatief zijn, maar als het er op aankomt is er geen steun van de overheid...
  • nick brouwers

    1 maand geleden
    @Frank Wagemans, het is dan ook niet de taak v.d.Vlaamse regering om een auto of bus bouwbedrijf te runnen. Dat loopt altijd slecht af.
  • Ronald Claes

    1 maand geleden
    Voor te oordelen weten buitenstaanders echter veel te weinig, doch vind ik dat de heer Dumarey in zijn commentaar "nagels met koppen slaat".
  • Cor Vermonden

    1 maand geleden
    Krijgen die nieuwe wel een uitbatingsvergunning in oude gebouwen en vervuiling of moeten er volledig nieuwe milieu aanvragen worden gedaan.
  • Frank Wagemans

    1 maand geleden
    Henri Demeer euh dit is geen federale bevoegdheid maar op en top voor de vlaemse nva-regering ... heb jij jambon of bdw ook maar 1 keer gehoord?