Direct naar artikelinhoud
UpdateBinnenland

Man met airsoftwapen opgepakt in centrum Brussel: buurt weer vrijgegeven

De buurt werd afgezet met een politielint.Beeld Babette Vanhove

De politieoperatie in de Brusselse Sint-Gorikswijk is afgelopen. De politie heeft de man kunnen oppakken die gezien was met een wapen, en het bleek te gaan om een airsoftwapen.

De operatie in het centrum van Brussel is afgelopen, meldt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. De verdachte zal nu verder verhoord worden, en de perimeter die was ingesteld, werd opgeheven.

De politie had de omgeving van de Sint-Gorikswijk vrijdagnamiddag volledig afgesloten nadat er een man was opgemerkt die gewapend leek. De politie nam geen enkel risico en evacueerde de omgeving. Buurtbewoners mochten hun woningen niet meer verlaten en niemand kon de perimeter binnen. Zwaarbewapende agenten werden ook ingezet om de buurt te doorzoeken. Kort na 17.00 uur kwam dan het bericht dat het gevaar geweken was.

"De persoon werd ondertussen geïnterpelleerd op de openbare weg", zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. "Hij erkent een airsoftwapen te hebben gemanipuleerd op zijn terras. Hij werd aangehouden en zal verder verhoord worden. De sector werd intussen vrijgegeven."

Man met airsoftwapen opgepakt in centrum Brussel: buurt weer vrijgegeven
Beeld Babette Vanhove