Vrouw (34) overleden na dodelijk ongeval met vier wagens op E40: snelweg opnieuw volledig open

Op de E40 ter hoogte van het Oost-Vlaamse Vlierzele (Sint-Lievens-Houtem) heeft zaterdagochtend rond halfzes een zwaar verkeersongeval plaatsgehad waarbij één dode en een zwaargewonde is gevallen. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten in de richting van Gent, maar rond 10.30 uur zaterdagochtend werd de baan weer vrijgegeven.

cbh, bsb, mts

Het ongeval vond plaats rond 5.30 op de E40 richting Gent. De bestuurder van een personenwagen met Franse nummerplaat kwam er om een nog onduidelijke reden in aanrijding met de vangrail van de middenberm en belandde uiteindelijk op zijn dak. Vervolgens is een ander voertuig op de gecrashte wagen ingereden. In totaal waren vier voertuigen betrokken. De bestuurders van die andere voertuigen hebben negatief getest.

De bestuurder van de wagen die op zijn dak belandde raakte zwaargewond en is nog niet buiten levensgevaar. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De 32-jarige man kende een herval en ligt ondertussen opnieuw op intensieve zorgen. Zijn passagier, een 34-jarige vrouw, is aan haar verwondingen overleden. In totaal waren vier voertuigen betrokken. De bestuurders van die andere voertuigen hebben negatief getest.

Het ongeval is wellicht te wijten aan overdreven snelheid en roekeloos rijgedrag. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

De E40 was zaterdagochtend urenlang afgesloten voor het verkeer tussen Erpe-Mere en Wetteren. Rond halfelf is de weg vrijgemaakt, zo meldt het Vlaams verkeerscentrum. Ook stonden er urenlang auto’s vast op het stuk snelweg tussen het ongeval en de afrit. De wegpolitie organiseerde een ‘bevrijdingsoperatie’, waarbij ze de auto’s daar weghaalden.

© bsb

© bsb

© bsb

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER