De reddingsactie is afgerond, alle inzittenen werden uit de cabines geëvacueerd.
Foto: Belga

Dode en gewonden bij ongeluk met kabelbaan in Turkije, alle mensen geëvacueerd uit cabines

Bij een ongeval met een kabelbaan bij de populaire Turkse badplaats Antalya zijn 1 dode en 17 gewonden gevallen. Een van de pylonen die de kabelbaan dragen, is gisteravond ingestort. De reddingsactie is afgelopen, alle inzittenden zijn intussen uit de cabines bevrijd. Er werden 13 mensen opgepakt. 

Gisteravond om 17.30 uur in het bergachtige gebied bij badplaats Antalya "vielen 1 dode en 17 gewonden", zei de Turkse minister van Justitie Yılmaz Tunç. Een cabine botste op de pyloon die instortte. De inzittenden vielen uit de cabine die boven bergachtig gebied bengelde. Het dodelijke slachtoffer is een Turkse man van 54 jaar. De gewonden werden met een helikopter naar ziekenhuizen in de buurt overgebracht.

Sinds gisteravond werden meer dan 130 passagiers uit 19 gesloten cabines geëvacueerd, deze middag moesten nog 29 mensen uit 5 cabines geëvacueerd worden, volgens de lokale autoriteiten. Intussen zijn alle 174 passagiers uit de cabines bevrijd.

De reddingsactie is nog gaande.
Foto: Belga

Bij de reddingsactie werden 8 helikopters, 6 ambulances, drones en meer dan 600 hulpverleners (onder wie bergbeklimmers) ingezet.

Bekijk: de reddingsactie met behulp van helikopters

Videospeler inladen...

13 mensen opgepakt in onderzoek naar ongeval

Er is een onderzoek geopend om de oorzaak van het ongeval op te helderen, meldde de minister van Justitie voorts. Hij zei ook dat er 13 mensen werden opgepakt, onder wie werknemers van het bedrijf dat de baan uitbaat en werknemers van het onderhoudsbedrijf.

De president van de Turkse zoek- en reddingsorganisatie AFAD zei eerder in een verklaring dat de pyloon zou gebroken zijn door een aardverschuiving. Intussen zegt de president dat deze bewering niet klopt en er geen bewijs is voor een aardverschuiving. "De pyloon zit nog stevig op zijn plaats". Waarom de paal bovenaan is gebroken, moet onderzocht worden, klonk het nog. 

De kabelbaan beschikt over 36 cabines. Elke cabine heeft plaats voor een 8-tal personen. Bezoekers bereiken via de kabelbaan de top van Tünektepe (op 618 meter hoogte) waar er een uitkijkpunt is over de stad Antalya.

De meer dan 170 inzittenden moesten uit de cabines bevrijd worden.
Foto: Belga

Meest gelezen