Themabeeld Noorwegen.© imageBROKER/Kevin Prönnecke

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar Nederlandse student in Noorwegen

Tijdens de zoektocht naar een vermiste Nederlandse student in Noorwegen is vrijdagavond in de stad Bodø het lichaam van een man gevonden. De twintiger verdween woensdag tijdens een bergwandeling met twee medestudenten. Het lichaam is nog niet officieel geïdentificeerd, maar de familie is volgens Noorse media al wel op de hoogte gebracht.

emke
Bron: De Telegraaf

De Nederlander studeerde in de Noorse stad Bodø aan de faculteit Levenswetenschappen en Aquacultuur. Hij was tijdens een wandeling woensdag met twee andere internationale studenten een stukje vooruitgelopen en werd daarna niet meer gezien. De twee medestudenten belden naar de hulpdiensten.

Er werd meteen een zoekactie opgestart, maar die werd bemoeilijkt door het ruige terrein en het slechte weer. Toen de Nederlander woensdag niet werd teruggevonden, werd de zoektocht eentje met ‘een vermoeden van overlijden’.

Vrijdagavond werd een lichaam teruggevonden. De man is nog niet officieel geïdentificeerd, maar de politie vermoedt dat het gaat om de vermiste Nederlander. Over de precieze omstandigheden is momenteel nog niets geweten. Volgens Noorse media is de familie op de hoogte gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER