© AFP

Negen dagen na val ligt Jonas Vingegaard nog steeds in Spaans ziekenhuis, Deen mag door klaplong niet vliegen

Negen dagen na zijn zware val in het Baskenland ligt Jonas Vingegaard nog steeds in het ziekenhuis. Vanwege zijn klaplong kan hij niet naar thuisland Denemarken vliegen, al zou er een voorstel zijn voor een medische transfer.

Jorunn Vannoorden

Negen dagen na zijn zware val in het Baskenland ligt Jonas Vingegaard nog steeds in het ziekenhuis in Spanje. Dat is vanwege zijn klaplong. Daardoor mag de Deen niet vliegen, waardoor hij voorlopig in het ziekenhuis in Vitoria Gasteiz moet blijven. Vingegaard ligt er op de afdeling intensieve zorgen en wacht nu tot hij er weg mag. Met een gewone vlucht kan dat dus niet, maar volgens de Spaanse krant AS ligt er inmiddels wel een aanbod klaar om hem en zijn vrouw per medische transfer terug naar Denemarken te vliegen, al is daar nog geen duidelijkheid over.

Zijn klaplong kreeg de voorkeur in het ziekenhuis, maar de Deen werd eerder deze week ook geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. Nu is het dus wachten tot de voormalige Tourwinnaar naar zijn thuisland kan overgebracht worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer