© Home Hunters

Karl Vannieuwkerke en zijn partner verkopen “prachtige herenwoning” met vraagprijs van 800.000 euro: “De plannen zijn gewijzigd”

Het Iepers immokantoor Home Hunters biedt een historische burgerwoning aan in het centrum van de stad. Vraagprijs: 799.000 euro. Opmerkelijk: in een video van het kantoor prijst VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke het pand aan, dat hij en zijn vrouw Caroline Vereenooghe een tijdje geleden kochten als renovatieproject.

Arthur De Meyer

“We staan voor deze prachtige herenwoning in het hartje van Ieper. Dit is een herenwoning die we een tijdje geleden hebben gekocht, maar de plannen zijn gewijzigd en we gaan ze met spijt in het hart opnieuw verkopen. Jammer, want dit is een burgerwoning met heel veel potentieel.”

Aan het woord is VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in een minutenlange video van Home Hunters, een immomakelaar in Ieper. De woning is van de hand van de Ieperse stadsarchitect Jules Coomans, legt Vannieuwkerke uit. De vraagprijs bedraagt 799.000 euro. De video werd zaterdagmiddag al bijna 10.000 keer bekeken.

“Pareltje”

Aan het einde van de eerste wereldoorlog lag de stad in puin. De geallieerden wilden de stad in ruïne behouden als memento aan de oorlog, maar dat was buiten stadsarchitect Coomans gerekend, aldus het VRT-schermgezicht. Deze woning is een pareltje uit diens werk, aldus Vannieuwkerke. Het staat al een tijdje leeg dus is het renovatieproject.

Wat volgt is een rondleiding die de authentieke elementen in de verf zetten: mozaïek in de inkomhal, vier meter hoge plafonds en ook het schrijnwerk is van hoge kwaliteit. De hoge ramen laten veel licht binnen. Tevens heb je zicht op een park. “Je kan alle kanten op.” Daarnaast heeft het pand een omsloten tuin van 400 vierkante meter met een nog een kleinere inkom annex ‘schuur’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER