© EPA-EFE

Hij keert voor het eerst terug sinds het ‘kurkincident’: Biniam Girmay trekt naar de Giro

Biniam Girmay zal op zaterdag 4 mei in Turijn aan de start staan van de Ronde van Italië. Dat bevestigde Intermarche-Wanty zaterdagmiddag via ‘X’. Zo keert hij twee jaar na zijn eerste deelname terug.

Jorunn Vannoorden

De 24-jarige Eritreëer staat voor de tweede keer aan de start van de Giro na zijn deelname in 2022. Toen reed Girmay een uitstekend eerste deel van de Italiaanse rittenkoers met maar liefst vijf topvijfplaatsen en een etappezege tegen Mathieu van der Poel in Jesi. De vreugde was toen enorm bij de Belgische ploeg, iets te groot… De sprinter schoot nadien de kurk van zijn fles Prosecco per ongeluk in zijn oog en kon daardoor niet meer starten in de elfde rit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Girmay kende de voorbije weken een wisselvallig klassiek voorjaar. De Intermarche-sprinter won vroeg op het seizoen de Surf Coast Classic, koerste attractief in de E3 Saxo Classic en werd nog zevende in Gent-Wevelgem, maar was samen met onder meer Wout van Aert, Mads Pedersen en Jasper Stuyven slachtoffer van de massaval in Dwars door Vlaanderen. Hij kwam nog wel zwaar gehavend aan de start van de Ronde van Vlaanderen, maar speelde daar geen rol van betekenis meer. Afwachten dus wat hij in mei in Italië kan doen...

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer