KBC betaalkaart contactloos betalen bancontact payconiq betalen
Volledig scherm
PREMIUM
KBC betaalkaart contactloos betalen bancontact payconiq betalen © Bancontact Payconiq Company

Onthuld: de verborgen kosten achter jouw elektronische aankoop bij bakker, slager of op café

Handelaars met een Payconiq-betaalsysteem worden sinds deze maand belast met hogere kosten. Wordt Payconiq voor de handelaar even duur als betalingen met de kaart en waar schuilt het addertje onder het gras als klanten al hun aankopen contant afrekenen? Een overzicht van de kosten waar handelaars mee te maken krijgen en waar jij als consument vaak niets over hoort.

71 reacties

  • Jan De Graaf

    2 weken geleden
    En wat waren de kosten vroeger toen iedereen geld afhaalde aan de automaat of erger nog aan het loket? Hoeveel werkuren koste het aan de handelaar (en dus werd da ook doorgerekend) om de kassa te tellen en het naar de te brengen? Hoeveel koste het om constant al de bankautomaten bij te vullen met bewakingspersoneel? Hoeveel overvallen waren er vroeger allemaal niet wat ook een maatschappelijke kost had? Ja, elektronisch betalen heeft een kostprijs. Maar is da nu meer of minder dan vroeger?
  • richard lenssens

    2 weken geleden
    Kosten van E betalen worden aan de klant doorgerekend en dat zie je ook aan de prijzen bij een bakker.Maar als je cash betaald ,dan betaal je ook in feite teveel .Waarom is bij een zogezegde warme bakker(waar nu al meeste brood uit industrie komt)brood veel duurder denk je?.
  • Koen Odery

    2 weken geleden
    Ik betaal zoveel als ik kan met cash.
  • Eric Grosemans

    2 weken geleden
    Cash is zeker een wettig betaalmiddel en blijft dat ook, niemand die het wil afschaffen. Dat de overheid de mogelijkheid om elektronisch te betalen oplegt, was ook te verwachten. Enerzijds uit klantvriendelijkheid maar ook, en dat is de reden dat veel zelfstandigen er tegen zijn, is dat fraude zo veel moeilijker wordt.
  • Gino Denil

    2 weken geleden
    Men moet ze inderdaad eerst uitgeven voor men ze fiscaal kan aftrekken, Els Martin. Maar er is een verschil met de gewone werknemer. De bakker heeft die extra kost ook al verrekend in zijn prijs. Eigenlijk zou het de klant moeten zijn die de extra uitgave mag inbrengen.