Archiefbeeld van Danny Geerts op het Kiel.© Jan Van der Perre

Huisjournalist van Beerschot moet festiviteiten vanuit ziekenhuis volgen: “Ik heb deze week al mauve en witte bloemen gekregen”

Danny Geerts zal zondag niet van de partij zijn op de Freethiel. De huisjournalist van Beerschot verblijft in afwachting van een ingrijpende operatie in het UZA. De 66-jarige Geerts zal de wedstrijd uiteraard wel live volgen, ook al is de titel sinds zaterdagavond mathematisch binnen. “Iedereen op de afdeling weet wat er op het spel staat.”

Koen Frans

LEES OOK. Dubbelinterview met Derrick Tshimanga en Tom Reyners: afgeschreven op de Freethiel, herboren op het Kiel

Exact twee jaar geleden gaf Danny Geerts zijn laatste interview in Gazet van Antwerpen. Dat was na een schandelijke forfaitnederlaag op Union op de laatste speeldag van de reguliere competitie in eerste klasse. Beerschot degradeerde na dat seizoen kansloos naar de Challenger Pro League. “Een dieptepunt in de geschiedenis van de club”, sprak Geerts toen. Maar kijk. Dag op dag twee jaar later is Beerschot kampioen in tweede klasse. “Twee jaar geleden zaten we zó diep. Alles was slecht. Maar vandaag klaart de hemel weer op. Typisch Beerschot. Alles of niks. Nooit grijs, nooit saai. En ik overdrijf niet als ik zeg dat het voorbije seizoen een van de mooiste was die ik ooit heb meegemaakt”, vertelt Geerts vanuit het UZA in Edegem.

Fred en Gyorgy

De huisjournalist van Beerschot volgt de club al meer dan zestig jaar. “Er was de glorietijd met sterren als Emmerich, Sanon en Tomaszewski. Maar dat kan je niet vergelijken met nu. Wat Beerschot het voorbije jaar heeft gepresteerd is héél uitzonderlijk. De situatie was gekend: geen geld, sterkhouders laten gaan en hopen op het beste. Ik dacht dat een plaats in de top zes het hoogst haalbare zou zijn. Rechtstreekse promotie? Daar durfde ik zelfs niet van dromen”, zegt Geerts, die van de gelegenheid gebruik wil maken om twee personen in de bloemetjes te zetten. “Fred Van den Steen en Gyorgy Csepregi hebben berenwerk verricht. Zij hebben de fans altijd op de hoogte gehouden van de financiële situatie én met beperkte middelden verbluffende resultaten neergezet. Mijn respect voor die twee heren is heel groot.”

“Fred Van den Steen en Gyorgy Csepregi hebben berenwerk verricht. Zij hebben de fans altijd op de hoogte gehouden van de financiële situatie én met beperkte middelden verbluffende resultaten neergezet. Mijn respect voor die twee heren is heel groot”

Danny Geerts

Huisjournalist Beerschot

Zondag zal Geerts door omstandigheden dus niet op de Freethiel aanwezig kunnen zijn. Ook de thuismatch tegen Patro Eisden van volgende week vrijdag moet hij aan zich laten voorbijgaan. “Ik wil niet te veel over mezelf praten. Het is jammer dat ik er niet kan bij zijn, maar ik kan de wedstrijden hier ook uitstekend volgen. Iedereen op de afdeling weet overigens wat er op het spel staat. Ik heb deze week al mauve en witte bloemen gekregen. Hopelijk kan ik zondag meevieren vanop mijn ziekenhuisbed”, zegt Geerts met de glimlach.

LEES OOK. “Van Bommel beseft dat hij aan het einde van een cyclus is aanbeland”: Frank Raes en Franky Van der Elst over Club - Antwerp en de promotie van Beerschot

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners